LeBron James helpt LA Lakers aan eerste conferencefinale in 10 jaar

  LeBron James staat na een jaar afwezigheid weer in een conferencefinale.

  De LA Lakers spelen de finale in de western conference in de NBA. Ze klopten gisterenavond de Houston Rockets voor de vierde keer in de halve finales. Het werd 119-96. De 35-jarige LeBron James was goed voor 29 punten, 11 rebounds en 7 assists. "Daarom ben ik naar hier gekomen, om deze club weer te brengen waar ze thuishoort."

  In hun eerste match tegen Housten hadden de Lakers zich nog laten verrassen, maar gisterenavond wonnen ze voor de vierde keer op een rij. Bij de Rockets kon sterspeler James Harden nog wel 30 punten, 6 rebounds en 5 assists verzamelen, maar Harden kreeg weinig offensieve steun en tegelijk zakte de verdediging van de Rockets door het ijs. 

   

  De LA Lakers konden opnieuw rekenen op een alomtegenwoordige LeBron James. De Lakers stoten voor het eerst in tien jaar door naar de conferencefinale. "Daarom ben ik naar hier gekomen. Ik wou deze club weer brengen waar ze thuishoort. Deze club moet kunnen strijden voor de prijzen. Het is een eer voor mij om deze kleuren te dragen."

   

  Voor LeBron James zelf wordt het zijn 11e conferencefinale. Hij speelde er 6 bij Cleveland, 4 bij Miami en nu zijn eerste bij de Lakers. De voorbije 10 jaar was hij er negen keer bij. Alleen vorig jaar in zijn eerst seizoen bij de Lakers lukte het hem niet.

   

  In de finale zullen de "purple and gold" het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de Denver Nuggets en de LA Clippers. In dat duel staat het voorlopig 3-2 voor de Clippers.

  LeBron James was een van de uitblinkers