Mick Schumacher rijdt rondje in Ferrari van vader: "Wat een eer"

  Speciaal moment voor Mick Schumacher: een rondje rijden in de F2004 van zijn vader.

  Mick Schumacher heeft op het circuit van Mugello een rondje gereden in de Ferrari waarmee zijn vader in 2004 de wereldtitel pakte. De F2004 mocht van stal naar aanleiding van Ferrari's 1.000e race in de Formule 1.

  Voorafgaand aan de Grote Prijs van Toscane was het circuit in Mugello gereserveerd voor Mick Schumacher en de F2004 van zijn vader. De 21-jarige zoon van F1-legende Michael Schumacher mocht er een rondje in rijden. 

   

  16 jaar geleden veroverde papa Schumacher zijn 7e en laatste wereldtitel met die Ferrari. Ter ere van de 1.000 F1-race van Ferrari in Toscane werd de raceauto vanonder het stof gehaald. 

   

  "Ongelooflijk om als 2e generatie in deze auto te kunnen rijden", vertelde de jonge Duitser. "Het is een eer. Ik had nog wel een paar rondjes willen doen. Er gaan zoveel emoties door me heen."

   

  Schumacher junior is momenteel leider in het klassement van de Formule 2. Hij heeft 8 punten voorsprong op de Britt Callum Ilott. Er staan nog 6 races op de agenda. 

   

  In Monza kroonde de rijder zich vorige week nog tot winnaar van de hoofdrace. Hij behoort tot het opleidingsprogramma van Ferrari en hoopt op promotie naar de Formule 1.

   

  Hoe het met Michael Schumacher (51) gaat, is niet duidelijk. Eind 2013 liep hij bij een skiongeluk een ernstig hoofdletsel op. Sindsdien is over zijn gezondheidstoestand niets meer gehoord.

  Bekijk hier de beelden: