Thibau Nys wordt 13e in zijn eerste cross, zege voor Zwitser Forster

  Het veldritseizoen is begonnen met een zege voor de Zwiter Lars Forster in eigen land. Het was al 10 jaar geleden dat er nog eens een thuisrijder had gewonnen in de EKZ-cross Baden. Vincent Baestaens was de beste Belg. Hij werd tweede na een sprint tegen Kuhn. Ook Thibau Nys reed mee. Hij eindigde als 13e.

  Geen aparte beloftecategorie in de EKZ-cross in Baden en dus reed Thibau Nys mee met de elite. Hij kon na de start nog opschuiven naar een plek in de top 10, maar hij meldde zich nooit vooraan. Nys werd uiteindelijk 13e.

   

  Een grote rol was er voor een andere landgenoot: Vincent Baestaens. Hij dicteerde lange tijd de wet, maar hij was niet opgewassen tegen een Zwitsers clubje. Ze floten Baestaens terug en in de laatste ronde ging Forster er vandoor. Hij kwam solo over de finish. 

   

  Baestaens sprintte wel nog mee voor plaats twee en haalde het tegen Kevin Kuhn, de wereldkampioen bij de beloften.

  Uitslag van EKZ Cross

  1. Lars Forster (Zwi)

  2. Vincent Baestaens 

  3. Kevin Kuhn (Zwi)

  4. Lukas Flückiger (Zwi)

  5. Timon Rüegg (Zwi)

  7. Lander Loockx

  13. Thibau Nys

  Bekijk de beelden van de cross in Baden