UCI onthult WK-parcours: "Winnaar zal solo finishen of in kleine groep"

  De internationale wielerunie UCI heeft meer details vrijgegeven over de WK-omloop in Imola. Zoals bekend wordt het parcours in Emilia-Romagna gesneden koek voor klimmers. In totaal moeten de renners 258,2 km afleggen en bijna 5.000 hoogtemeters overwinnen. Het parcours van de tijdritten is vlakker. 

  De wegrit op 27 september wordt afgelegd op een gesloten circuit van 28,8 km. Start- en aankomst liggen aan het racecircuit. In totaal komen de renners zo aan 258,2 km en bijna 5.000 hoogtemeters. De vrouwen leggen hetzelfde circuit vijf keer af.

   

  Er zitten twee lastige beklimmingen in, de Mazzolano en Cima Gallisterna, goed voor 5,5 km bergop aan een gemiddeld stijgingspercentage van 10 procent en pieken tot 14 procent. De eerste en de laatste drie kilometer van elke ronde worden op het F1-circuit gereden, de rest gaat over glooiende, smalle wegen tussen wijngaarden.

   

  Volgens de Italiaanse bondscoach Davide Cassani, die de regio goed kent, wordt het een zwaar WK. "De renners zullen de opeenvolging van de inspanningen moeten kunnen verteren. Er is weinig tijd om te recupereren tussen de twee hindernissen. En de tweede wordt gevolgd door een afdaling van drie kilometer over bochtige wegen. Teamtactiek wordt belangrijk om de kopmannen in de finale te krijgen. Er zal solo worden gefinisht of in een kleine groep." 

   

  Het parcours van de tijdritten is vlakker en is 31,7 km lang met 200 hoogtemeters. "Een heel snelle omloop, met gemiddeldes boven de 50 km/u, iets voor pure specialisten", aldus Cassani.

  Parcours van de wegrit

  Parcours van de tijdrit