De troeven voor rit 14: Italië, Denemarken en Zuid-Afrika versus België

  De volgende dagen in de Tour de France zijn gesneden koek voor klimmers en berggeiten, maar de aanvallers met genen voor de klassiekers zouden vandaag nog eens aan hun trekken kunnen komen. We kiezen voor één landgenoot als joker en voor 4 buitenlanders als grote troefkaarten. 

  Matteo Trentin hield zich in deze Tour voorlopig beperkt tot enkele verre ereplaatsen en een bijrol in het groene gevecht.

   

  De 31-jarige Italiaan mag zich dus wat meer in de kijker rijden en aankomstplaats Lyon zal bij hem een belletje doen rinkelen. Hij was er in 2013 de snelste van een vluchtersgroep, goed voor zijn eerste van voorlopig 3 ritzeges in de Tour.

  Met Alberto Bettiol haalt nog een Italiaan onze shortlist. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen rijdt een anonieme Tour, maar de ritwinst van ploegmaat Daniel Martinez gisteren heeft hem misschien extra geprikkeld?

   

  Met een lotje uit het Sunweb-kamp speel je in deze Tour altijd op veilig. Søren Kragh Andersen was donderdag een van de voorbeeldige luitenanten van Marc Hirschi en misschien is de Deen vandaag wel de spits bij het aanvallersblok?

   

  Ook Daryl Impey mag zijn Tour wat meer kleur geven. De Zuid-Afrikaan is intussen al 35 jaar en moet volgend seizoen aan de bak voor Chris Froome bij Israel Start-Up Nation. Als hij nog eens zijn kans wil gaan, dan zal het wellicht in deze editie moeten gebeuren.

  Zijn we de Belgen dan vergeten? Zeker niet, maar de voorbije dagen konden onze landgenoten geen hoofdrol vertolken. We houden hun rol vandaag dan ook voor een keertje beperkt tot die van joker. En dan komen we toch weer uit bij Greg Van Avermaet. Valt de puzzel vandaag eindelijk nog eens in elkaar?

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar