Merlier na 1e WorldTour-zege: "Blij om te winnen na af te zien in de bergen"

Merlier pakte na een indrukwekkende spurt de bloemen mee naar huis in de zesde rit.

Tim Merlier hield onder anderen Pascal Ackermann en Fernando Gaviria achter zich.

0 / 0

Tim Merlier heeft in de Tirreno-Adriatico zijn eerste WorldTour-zege gepakt. Na een beresterke spurt hield hij mannen als Pascal Ackermann en Fernando Gaviria achter zich. "Ik ben blij dat ik nog eens kon winnen in mijn Belgische trui", reageert Merlier net na zijn zege.

Merlier: "Laatste dagen echt afgezien"

De zesde rit was de laatste kans voor de sprinters in de Tirreno. Een kans die Tim Merlier met beide handen greep. De Belgische kampioen sprong weg uit het wiel van Fernando Gaviria en duldde geen enkel wiel meer voor het zijne.

 

Merlier kwam tijdens de eerste rit hard ten val, maar sprintte daags nadien nog naar een 5e plek. "Uiteindelijk vielen de blessures goed mee, maar ik heb daardoor toch wat slecht geslapen. Ik had er eigenlijk geen goed oog in."

 

Nadien volgden zware dagen in de bergen. "De laatste dagen heb ik echt afgezien in de bergen, het was niet makkelijk", zegt Merlier na zijn zege. "Maar vandaag was de laatste kans op de zege en ik ben blij dat ik ook kon winnen."

 

"Volgens de ploegleider moest ik van ver aangaan vandaag en dat deed ik ook. Het team gaf me een perfecte lead-out, ik kon me uit de wind zetten en kon het uiteindelijk afmaken."

 

Merlier gaf ook nog een boodschap mee aan het thuisfront en de fans. "Allemaal bedankt voor de steun de laatste dagen. Ik ben blij dat ik in mijn nationale trui nog eens kon winnen voor jullie", aldus Belgisch kampioen Tim Merlier.

"Nadat ik Belgisch kampioen werd, is het vertrouwen gekomen"

"Ik heb nog niet veel WorldTour-koersen gereden, maar ik hoopte toch al even om de topsprinters eens te kunnen kloppen. Vandaag is dat gelukt met Gaviria en Ackermann dus ik ben daar heel tevreden mee", vertelt Merlier ook.

 

De Belgische kampioen wist dat hij het in zich had. "Dat vertrouwen is er de laatste jaren wel gekomen nadat ik kampioen werd en ik af en toe eens kon winnen van Fabio Jakobsen bijvoorbeeld. Ik had verwacht dat ik het kon, maar het moest allemaal eens meezitten."

 

Over de Tour-bubbel is veel te doen, maar hoe zit het in Italië? "Ik heb hier toch heel de tijd al een veilig gevoel gehad. Enkel vandaag langs de aankomstzone zag ik wel dat veel mensen geen mondmasker droegen. Al denk ik dat het op die snelheid onmogelijk is om besmet te raken."

 

De Tirreno wordt bij ons niet op tv uitgezonden, maar Merlier zijn telefoon staat niet stil. "Ik heb al veel reacties gekregen", vertelt hij. Er zijn dus toch veel mensen die het weten. Het blijft dan ook de Tirreno-Adriatico."

Gisteren was het nog afzien in de bergen voor Merlier