Bölöni na Gentse nederlaag: "Langs hel passeren op weg naar gedroomd niveau"

  Het werd geen gedroomde repetitie in Eupen  voor KAA Gent met het oog op de voorrondes van de Champions League. De ploeg van trainer Laszlo Bölöni verloor opnieuw en blijft onderaan het klassement bengelen. "Dit is niet ideaal. We hoopten op een goed resultaat om met wat vertrouwen naar dinsdag toe te leven", vertelt Sven Kums. 

  Over de afwezigheid van Jaremtsjoek in de wedstrijdkern wou Sven Kums na de match niets kwijt. "Ik ben hier om over de match te praten", zei hij. Maar goed, ook daar was er weinig goeds over te vertellen, toch?. "Onze eerste 20 minuten waren wel goed. Er waren enkele kansen, maar daarna vielen we wat stil en kwam Eupen beter in de match. Zo viel de 1-0."

   

  "Je wil na de pauze dan weer beginnen zoals in de 1e helft, maar Eupen scoort snel en dan krijg je een tik. De aansluitingstreffer kwam er en dan wil je doorduwen, maar dan viel de rode kaart. Dat helpt niet. Het was een wisselvallige match. De wil is er en er zijn zeker dingen die goed zijn, maar ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Dat is duidelijk."

   

  Over de rode kaart van Ngadeu kon Kums niet veel zeggen. Hij had het niet gezien en vroeg aan de journalisten om de fase te beschrijven. "Dus van een kopstoot was er geen sprake? Dan vind ik het een rare beslissing."

   

  Nu moet Gent zich weer focussen op de match tegen Rapid Wien in de CL-voorronde. "We hoopten hier op een goed resultaat om met wat vertrouwen naar die wedstrijd toe te leven. Dat is niet gelukt. Maar we willen de knop snel omdraaien. De match dinsdag is heel belangrijk voor iedereen. We zullen 200 procent klaar moeten zijn."

   

  Wat heeft Gent nodig om uit deze serieuze vormdip te komen? "Een reeks overwinningen. Alleen zo zal het vertrouwen groeien. Ons grootste probleem is dat we geen uitgespeelde kansen creëren en dat we weinig presence hebben voor doel."

  Bölöni: "Langs de hel passeren op weg naar gedroomd niveau"

  Laszlo Bölöni kwam bij Gent na een 0 op 6, hij zit nu aan 3 op 9. Hij zat er redelijk geslagen bij: "We zijn goed begonnen met een goeie balcirculatie. Jammer genoeg kunnen we niet het verschil maken, wat we toch nodig hebben om wat vertrouwen te tanken. Want er is toch wat twijfel geslopen in het collectief."

   

  "Wat wij niet konden, lukte Eupen wel: de score openen. In de 2e helft werd er op die stilstaande fase iemand flagrant vergeten aan de 2e paal bij de 2-0. We dachten toen dat de ploeg zou breken. Maar dat was niet het geval. Het was moeizaam, maar we kwamen toch weer in de match. De snelle omschakeling van Eupen deed ons pijn, maar we maakten toch de 2-1."

   

  "We toonden karakter, maar toen viel die naïeve rode kaart. Toen hadden we meer geluk nodig dan kunde om nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Ik feliciteer de tegenstander. Maar om weer het spelniveau te halen waarvan iedereen droomt, zullen we misschien langs de hel moeten passeren."

   

  Over de niet-selectie van Jaremtsjoek: "Hij had een lastige matcheinde tegen Mechelen, gevolgd door flinke vliegreizen Brussel-Oekraïne-Spanje-Brussel. Gezien de opeenvolging van de matchen hebben we in gemeenschappelijk overleg beslist om nu niet te spelen met het oog op de belangrijke match over 4 dagen (tegen Rapid Wien in Champions League-voorronde, red)."