Dylan van Baarle (Ineos): "Stil aan tafel? Ja, want ik zat er alleen"

  De arbeid van Ineos gisteren leverde niets op, integendeel.

  Ineos probeerde gisteren de koers naar zijn hand te zetten, maar kopman Egan Bernal viel door de mand. "Hij moet zijn hoofd zeker nog niet buigen", zegt ploegmakker Dylan van Baarle. "En aan zijn benen zal het niet liggen."

  Of het gisterenavond stil was aan de eettafel, wilde onze reporter vandaag bij de start weten van Dylan van Baarle. "Ja, want ik zat alleen aan tafel. Er werd niet veel gepraat", glimlachte de Nederlander.

   

  "We hebben er gisteren alles aan gedaan om er een zware etappe van te maken. Iedereen voelde zich de hele dag goed, maar natuurlijk zijn we nu teleurgesteld dat Egan tijd verloren heeft."

   

  "We mogen tevreden zijn over zijn prestatie, maar het niveau is momenteel gewoon superhoog. Egan trapte het vermogen dat hij wilde trappen, maar er waren andere mannen beter."

   

  "De Tour duurt nog een week en we zijn zeker nog niet verslagen. We hadden natuurlijk graag een minuut voorsprong in plaats van achterstand gehad, maar de langere beklimmingen en de hoogte in de komende ritten zouden Egan beter moeten liggen."

   

  "Hij moet zijn hoofd zeker niet buigen. Aan zijn benen zal het niet liggen."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Tadej PogacarUAD87:20:05
  2Primož RoglicTJV+59
  3Richie PorteTFS+3:30
  4Mikel LandaTBM+5:58
  5Enric MasMOV+6:07
  6Miguel Ángel LópezAST+6:47
  7Tom DumoulinTJV+7:48
  8Rigoberto UránEF1+8:02
  9Adam YatesMTS+9:25
  10Damiano CarusoTBM+14:03