Barcelona wint met kapitein Messi eerste oefenmatch van het seizoen

Lionel Messi startte als aanvoerder in de basis.

FC Barcelona heeft zijn eerste oefenmatch van het seizoen gewonnen met 3-1. Zowel Griezman, Dembélé als Couthino scoorden tegen derdeklasser Gimnastic Tarragona. Messi startte in de basis als kapitein. 

Als voorbereiding op het nieuwe La Liga-seizoen speelde Barcelona vandaag een eerste oefenduel. De Nederlandse coach Ronald Koeman zat voor het eerst op de bank bij de Catalanen. Hij liet bijna al zijn spelers 45 minuten spelen. 

 

Ook Lionel Messi stond weer als aanvoerder op het veld na de hetze van de voorbije weken. Omdat hij niet transfervrij kon overstappen naar een andere club, besliste hij toch bij Barcelona te blijven.

 

Tijdens de eerste helft stonden naast Messi onder anderen ook Piqué, Busquets, Griezmann en Dembélé op het veld. Al na 5 minuten zorgde Dembélé voor het eerste doelpunt. Even later maakte Antoine Griezmann, de andere Franse aanvaller, er 2-0 van.

 

Een voorsprong die Barcelona niet meer uit handen gaf, ook al viel er nog een tegendoelpunt. Na de rust stelde Koeman onder meer Frenkie de Jong en Philippe Couthinho - terug van een jaartje bij Bayern - op. De Braziliaan legde de 3-1-eindstand vast.

 

De komende week oefent FC Barcelona nog tegen Girona. Op 27 september start voor Messi en co de Spaanse competitie in thuisbasis Camp Nou tegen Villarreal.

Bekijk hier de goals van Barcelona: