Ga naar de inhoud

"Pogacar en Roglic zullen vrienden blijven, maar Tadej rijdt zijn eigen koers"

 za 12 september 2020 14:06
De nummers 2 en 1 in de stand.

De grootste concurrent van Primoz Roglic (30) voor de eindzege in de Tour de France lijkt zowaar uit zijn vaderland te komen: Tadej Pogacar (21) is de eerste achtervolger op 44 seconden. "Waar hij die tijd kan goedmaken? Als hij een zwak moment ziet bij Roglic", zegt ploegleider Allan Peiper (UAE Emirates).

"Het wordt niet makkelijk om tijd terug te nemen, want Roglic geeft een zeer goeie indruk", houdt ploegleider Allan Peiper de boot nog wat af.

 

Zijn poulain Tadej Pogacar is bijzonder aanvalslustig. "Of hij dat zal volhouden? Dat weet ik ook niet. Het hangt af van zijn benen."

 

"Hij heeft al tijd goedgemaakt na die waaierrit van vorige vrijdag. Ik zei ook tegen mijn renners: misschien komt er iets positiefs uit dat negatieve."

 

"We hebben al Aru en Formolo verloren en zo waren we niet in staat om het eventuele geel te verdedigen. En Tadej heeft tijd kunnen ophalen in de schaduw van Jumbo-Visma."

 

Waar kan Pogacar nog tijd goedmaken? "De enige mogelijkheid is als hij een zwak moment bij Roglic ziet, die dan misschien moet reageren op andere favorieten."

 

"Dan kan hij seconden nemen en misschien komt het dan tot een showdown op La Planche des Belles Filles."

Hij heeft al tijd goedgemaakt na die waaierrit van vorige vrijdag. Ik zei ook tegen mijn renners: misschien komt er iets positiefs uit dat negatieve.

Allan Peiper (ploegleider UAE)

"Ze zullen zeker geen vijanden worden"

Allan Peiper schrijft de concurrenten ("zeker Egan Bernal") nog niet af, maar nummers 1 en 2 spreken dezelfde taal. Gunnen de Slovenen elkaar de eindzege?

 

"Ik heb hem gisteren gevraagd of hij gelukkig zou zijn met de 2e plaats in Parijs. Tadej was duidelijk: hij wil winnen."

 

"Ze zullen vrienden blijven en ze zullen niet in elkaars weg staan, maar het gaat om koers."

 

"Tadej is trots dat de Slovenen bovenaan staan, maar hij rijdt zijn eigen koers. Ze zullen zeker geen vijanden worden als de ene de andere klopt."

Tour de France klassement

naamresultaatploeg
1
Tadej Pogacar
87:20:05
UAE Team EmiratesUAD
2
Primož Roglic
+59
Jumbo - VismaTJV
3
Richie Porte
+3:30
Trek - SegafredoTFS
4
Mikel Landa
+5:58
Bahrain - McLarenTBM
5
Enric Mas
+6:07
Movistar TeamMOV
6
Miguel Ángel López
+6:47
Astana Pro TeamAST
7
Tom Dumoulin
+7:48
Jumbo - VismaTJV
8
Rigoberto Urán
+8:02
EF Pro CyclingEF1
9
Adam Yates
+9:25
Mitchelton - ScottMTS
10
Damiano Caruso
+14:03
Bahrain - McLarenTBM