Voetbalmakelaar Patrick De Koster vraagt opnieuw vrijlating onder voorwaarden

  Voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Brussel heeft de advocaat van voetbalmakelaar Patrick De Koster vrijdag opnieuw de vrijlating van zijn cliënt bepleit. De zaak is momenteel in beraad, volgens het federaal parket valt de uitspraak pas volgende week vrijdag.

  Patrick De Koster, onder meer de manager van Kevin De Bruyne, werd twee weken geleden aangehouden na een klacht van de Rode Duivel. Vorige week vroeg De Koster al om vrijgelaten te worden voor de Raadkamer, maar daar werd niet op ingegaan.

   

  In de loop van de week was er een confrontatie tussen Patrick De Koster en Kevin De Bruyne. "Dat is sereen en verhelderend verlopen. Het was constructief", zegt De Kosters advocaat Louis De Groote. "Mijn cliënt blijft ervan overtuigd dat hij geen enkel misdrijf ten aanzien van de familie begaan heeft."

   

  Vrijdag vroeg De Groote voor de KI in Brussel opnieuw de vrijlating van Patrick De Koster. "We hebben ons verzet tegen een verdere aanhouding en hebben gepleit voor een vrijlating onder voorwaarden of onder elektronisch toezicht. De zaak is nu in beraad."

   

  Het federaal parket meldt dat de KI tot 18 september de tijd heeft om een beslissing te nemen. De KI heeft namelijk 15 dagen de tijd, te tellen vanaf de dag dat het beroep werd aangetekend. Dat was in deze zaak op 3 september. Dat betekent dat Patrick De Koster mogelijk nog tot volgende week in de cel blijft zitten.

   

  Als de KI zijn aanhouding opnieuw bevestigt, verschijnt hij binnen de maand voor de raadkamer, die moet oordelen over zijn verdere aanhouding, al kan de onderzoeksrechter op elk moment beslissen om de verdachte vrij te laten als hij van mening is dat de voorlopige hechtenis niet langer nodig is.