Trek-Segafredo opent Giro Rosa met winst in ploegentijdrit

  Trek-Segafredo was nipt sneller dan Boels Dolmans en Mitchelton-Scott.

  Trek-Segafredo heeft de openingsploegentijdrit in de Giro Rosa gewonnen. De ploeg van onder andere Lizzie Deignan en Elisa Longo Borghini was 3 seconden sneller dan het Boels Dolmans van Jolien D'hoore. Mitchelton-Scott, met topfavoriete Annemiek van Vleuten, eindigde als derde. Longo Borghini mag als eerste de roze leiderstrui aantrekken.

  Met de negendaagse Giro Rosa - zeg maar de Ronde van Italië voor vrouwen - is vandaag de belangrijkste rittenkoers van het jaar voor het vrouwenpeloton van start gegaan. De debatten werden geopend met een ploegentijdrit van 16,8km in en rond Grosseto.

   

  Het waren de drie laatst gestarte ploegen die ook de drie snelste tijden klokten. Trek-Segafredo, met onder andere Longo Borghini, Deignan en Van Dijk, won in een tijd van 20'05. Longo Borghini, die in 2017 tweede eindigde in de eindafrekening, pakt meteen de eerste roze trui.

   

  Boels-Dolmans, met onder meer Jolien D'hoore en Anna van der Breggen, finishte als tweede op amper drie seconden. Mitchelton-Scott, de ploeg van uittredend winnares en topfavoriete Annemiek van Vleuten, deed nog eens twee seconden trager en was daarmee goed voor de derde plaats. Lotto Soudal, de enige Belgische ploeg aan de start, was veertiende op 23 deelnemende ploegen. 

   

  Zaterdag wacht er een heuvelachtige etappe van 125 kilometer tussen Paganico en Arcidosso, met onderweg enkele onverharde stroken. Mogelijk krijgen we zo meteen al een krachtmeting tussen enkele favorietes.

  Bekijk hier het verslag in Vive le Vélo:

  Rittenschema Giro Rosa (Ita)
          winnares leidster
  rit 1 11/09 Grosseto (tijdrit) 16,8 km Trek-Segafredo Longo Borghini
  rit 2 12/09 Civitella Paganico - Arcidosso 125 km    
  rit 3  13/09 Santa Fiora - Assisi 142 km    
  rit 4 14/09 Assisi - Tivoli 170 km    
  rit 5 15/09 Terracina - Terracina 110 km    
  rit 6 16/09 Torre del Greco - Nola 98 km    
  rit 7 17/09 Nola - Maddaloni 113 km    
  rit 8 18/09 Castelnuovo della Daunia - San Marco la Catola 92 km    
  rit 9 19/09 Motta Montecorvino - Motta Montecorvino 110 km