• home
 • video
 • pas verschenen

  Tadej Pogacar: "Vanaf nu meer rivaliteit tussen Roglic en mezelf"

  Tadej Pogacar en Primoz Roglic vonden elkaar op de slotklim.

  Primoz Roglic en Tadej Pogacar hebben een klein slagje geslagen op Pas de Peyrol. De Sloveense tandem pakte wat tijd op de concurrenten. "Het was fantastisch om samen naar boven te rijden", zegt Pogacar.

  Primoz Roglic was een van de winnaars van de dag. De Sloveen van Jumbo-Visma zag Egan Bernal plooien en heeft nu 44 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger en dat is zijn landgenoot en vriend Tadej Pogacar.

   

  "Het was een goeie dag voor mij", trapte Roglic een open deur in. "Elke seconde tijdswinst moet je grijpen. Dus ik ben heel gelukkig."

   

  "Pogacar? Ik weet dat hij supersterk is, dat is geen verrassing voor mij. Dat had hij vorig jaar al getoond in de Vuelta en dat heb ik ook gemerkt op de Sloveense kampioenschappen. Het is wel leuk dat 2 Slovenen op 1 en 2 staan."

   

  Pogacar en Roglic zijn vrienden. "Maar in de laatste kilometers vandaag waren we geen vrienden", lacht Pogacar. "Het was wel fantastisch om samen met hem naar boven te rijden, dat deden we ook al in de 13e rit in de Vuelta vorig jaar."

   

  "Het wordt nog een zwaar gevecht met Primoz. Ik denk dat we vanaf nu meer rivaliteit gaan krijgen en meer aanvallen", zegt Pogacar, die de witte trui heeft overgenomen van Egan Bernal. "Daar ben ik heel blij mee."

  Dumoulin: "Bernal gaf zelf het sein om volle bak te rijden"

  Tom Dumoulin lanceerde Roglic op de slotklim met een hoog tempo. "Het was een heel goeie dag voor ons. Primoz was dominant en de ploeg heeft ook goed gereden", zegt de Nederlander van Jumbo-Visma.

   

  "Het is de eerste dag dat er echte verschillen worden gemaakt, maar we weten dat de derde week er nog aankomt. Pogacar lijkt de dichtste belager te worden. Die heeft ook nog een goeie tijdrit in de benen, dus hij wordt een lastige klant."

   

  "Ik had niet verwacht dat Bernal tijd zou verliezen, zeker niet toen Ineos op kop begon te rijden. Hij maakte geen goeie indruk tijdens de etappe, maar toen gaf hij zijn ploegmaats het sein om volle bak te rijden. Het tempo ging met een ruk omhoog, maar daarna komt hij toch tekort. Goed dat ze zich hebben opgeblazen."