LA Lakers hebben nog één zege nodig tegen Houston Rockets

  De LA Lakers hebben nu een 3-1-voorsprong.

  In de play-offs van de NBA hebben de LA Lakers voor de 3e keer op rij de Houston Rockets geklopt. LeBron James en co hebben zo nog één zege nodig om zich te plaatsen voor de finale van de Western Conference.

  In de eerste confrontatie met Houston hadden de LA Lakers zich nog laten verrassen, maar afgelopen nacht klopten ze de Rockets voor de 3e keer op rij. De Lakers bestreden Houston opnieuw met zijn eigen wapens: een kleinere line-up, zonder echte centers. "We proberen een beetje zoals zij te spelen", glimlachte Lakers-coach Frank Vogel na afloop.

   

  Die tactiek loonde andermaal, want de Lakers wonnen met 110-100. LeBron James flirtte met een triple-double. Hij liet 16 punten, 15 rebounds en 9 assists optekenen. De wedstrijd liet hem ook toe om wat langer op de bank te blijven. Anthony Davis was de topschutter bij de Lakers met 29 punten.

   

  Bij Houston had James Harden een moeilijke avond. Hij scoorde maar 2 van zijn 11 shots, maar haalde toch nog 21 punten dankzij een 16 op 20 vanaf de vrijworplijn. Russell Westbrook maakte 25 punten.

   

  Dankzij de overwinning staan de LA Lakers nu op één zege van de Conference Finals in het Westen. Daar wacht hen wellicht een confrontatie met stadsrivaal LA Clippers, die een 3-1-voorsprong hebben tegen Denver.

  Hoogtepunten van de wedstrijd: