Einde van stamnummer 134: KSV Roeselare moet de boeken neerleggen

  Mogelijke reddingsopties werden de afgelopen dagen allemaal van tafel geveegd.

  KSV Roeselare is niet meer. De West-Vlaamse club uit 1e Nationale is er niet in geslaagd om een oplossing te vinden voor de financiële problemen. De Raad van Bestuur zal vanavond officieel het faillissement aanvragen. Zo komt er een einde aan stamnummer 134.

  KSV Roeselare zat al langer in slechte papieren. De club werd een jaar geleden failliet verklaard, maar dat werd herroepen. De club met stamnummer 134 kreeg in mei wel geen licentie meer voor profvoetbal en begon het seizoen in 1e Nationale.

   

  Het ging de voorbije week heel erg snel voor KSV Roeselare. De club toonde zich in het tussenseizoen ambitieus om snel terug te keren naar 1B, maar het nieuwe verhaal bleek gebouwd op luchtkastelen.

   

  De nieuwe sportief directeur Jolan F., die eerder deze week ook nog eens werd opgepakt op verdenking van zedenfeiten met minderjarige voetballers, duwde de club richting ondergang. Hij wordt beschuldigd van het opstellen van valse contracten en oplichting. De nieuwe CEO, Diederik D., zou zich ook hebben laten misleiden. 

   

  Feit is wel dat de 2 een principeovereenkomst hadden met Roeselare onder voorwaarden die nooit zijn vervuld. Ze waren dan ook nog niet officieel aangesteld.

   

  Er was snel geld nodig op Schiervelde en daarvoor had de club enkele financiële reddingsopties. Tegen vandaag moest er een oplossing zijn, maar de opties werden vandaag een voor een van tafel geveegd.

   

  In een tweet maakte KSVR134 bekend dat het over en uit is: "De club heeft in de laatste dagen moedig geprobeerd te zoeken naar een oplossing. Er waren 3 opties, die in de loop van de dag allen zijn afgehaakt door gebrek aan tijd."

   

  "Daarom zal de Raad van Bestuur deze avond moeten beslissen om de boeken neer te leggen." KSV Roeselare, dat van 2005 tot 2010 nog in de eerste klasse voetbalde, wil niet meer commentaar kwijt.