Gérard haalt halve finales US Open, maar: "Liever verloren dan zo te winnen"

  Joachim Gérard.

  Joachim Gerard (ITF 4) heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de US Open in het rolstoeltennis. De 31-jarige Brusselaar was na zijn zege in drie sets (4-6, 6-3 en 6-0) tegen de Amerikaan Casey Ratzlaff (ITF 20) echter allesbehalve tevreden.

  Joachim Gérard (ITF 4) werkt vrijdag zijn halve finales in het enkel- en dubbelspel af op de US Open. In het enkelspel speelt de Brusselaar tegen de Japanner Shingo Kunieda, nummer één van de wereld, na winst in de kwartfinales tegen de Amerikaan Ratzlaff. Maar tevreden over zijn tennis was hij niet.

   

  "Ik had liever verloren met tien keer beter tennis dan te winnen op deze manier", zei Gérard achteraf gedecideerd. "Ik wil morgen in mijn halve finale absoluut beter doen. We hebben de kans de US Open te spelen, ook al is het tenniscircuit in het rolstoeltennis nog niet officieel hernomen, en daar wil ik van profiteren."

   

  "Dat was vandaag niet het geval. Ik was gespannen, bang me belachelijk te maken tegen een speler die minder sterk dan ik wordt geacht. Hij heeft vandaag mooie dingen laten zien en ikzelf was nergens. Ik stoot enkel door dankzij mijn ervaring."   

   

  Voor Gérard is het zijn tweede halve finale op Flushing Meadows. Voor een stek in de finale moet hij het vrijdag opnemen tegen de Japanse nummer één van de wereld, Shingo Kunieda. Hij telt een recordaantal van 23 Grand Slams op zijn palmares.   

   

  "Ik ben de enige die hem dit jaar heeft kunnen verslaan, op de Melbourne Open op de vooravond van de Australian Open", aldus Gérard. "Zijn service is niet de beste, maar hij heeft zo'n harde slagen. Het is een heel complete speler en enorm constant in zijn spel. Zelfs als hij een slechte dag heeft, haalt hij een hoog niveau."

   

  "Ik heb de wapens om hem te verslaan, maar dan mag ik hem niet in zijn ritme laten komen. Ik zal agressief moeten zijn. Het wordt een zware match morgen, maar ik heb zin om eindelijk mijn harde werk van tijdens de lockdown te tonen. Ik wil met opgeheven hoofd het terrein verlaten, zowel bij winst als verlies."

  Later op de dag wacht, aan de zijde van de Amerikaan Casey Ratzlaff, ook nog de halve finale in het dubbelspel tegen het Franse duo Stéphane Houdet en Nicolas Peifer.

  Gérard mept zich een weg naar de halve finales