Frank Rijkaard zegt neen tegen Nederlands bondscoachschap

  Frank Rijkaard is niet beschikbaar voor de functie van bondscoach van het Nederlandse elftal. Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf werd de 57-jarige Nederlander benaderd door de Nederlandse voetbalbond (KNVB) om Ronald Koeman op te volgen. Rijkaard was tussen 1998 en 2000 al eens bondscoach van Oranje.

  In 2013 stopte Rijkaard als bondscoach van Saudi-Arabië, sindsdien was hij niet meer actief in de voetballerij ondanks meerder aanbiedingen voor verschillende functies. 

   

  De 57-jarige oud-verdediger, die ook nog Sparta Rotterdam, Barcelona en Galatasaray coachte, begon zijn trainerscarrière in 1998 bij Oranje.

   

  De KNVB is op zoek naar een opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Koeman. De bond hoopt dat er volgende maand een nieuwe bondscoach op de bank zit tijdens interlands met Mexico (7 oktober), Bosnië (11 oktober) en Italië (14 oktober).

   

  Oranje stond tijdens de laatste duels met Polen (1-0 zege) en Italië (0-1 nederlaag) onder leiding van interimaris Dwight Lodeweges.

  Opnieuw Van Gaal?

  Louis van Gaal en Henk ten Cate hebben aangegeven dat ze met de KNVB over de functie van bondscoach willen praten. Frank de Boer is volgens zijn broer Ronald ook beschikbaar. Peter Bosz, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst werden de afgelopen weken ook met Oranje in verband gebracht.

  Louis van Gaal in 2012 als Oranje-coach.