Premier League-clubs investeren het meest in jeugdwerking, België 10e

Charly Musonda junior ruilde op de jonge leeftijd de jeugd van Anderlecht voor die van Chelsea.

De Europese eersteklasseclubs investeren dit jaar samengeteld zo'n 870 miljoen euro in hun jeugdwerking. Dat blijkt uit een rapport van de Europese voetbalbond UEFA. Met gemiddeld 6,1 miljoen per club voeren de Premier League-teams de lijst aan. België staat nog net in de top 10, met 1,7 miljoen per club.

gemiddelde investering in jeugdopleiding per club
  land euro
1. Engeland 6,1 miljoen
2. Duitsland 5,3 miljoen
3. Frankrijk 4,7 miljoen
4. Italië 4,6 miljoen
5. Spanje 3,4 miljoen
6. Rusland 2,8 miljoen
7. Zwitserland 2,7 miljoen
8. Nederland 1,9 miljoen
9. Portugal 1,8 miljoen
10. België 1,7 miljoen

De UEFA baseerde zich voor haar rapport op de cijfers van de 16 teams die vorig seizoen in de Jupiler Pro League actief waren. Volgens de gegevens van de Europese voetbalbond investeerden haast alle Belgische eersteklassers (94 procent) de voorbije 10 jaar in hun faciliteiten. Dit ter waarde van gemiddeld 1 miljoen euro.