Ga naar de inhoud

Probeerde Peter Sagan met zijn schouderduw een selfiestick te ontwijken?

 do 10 september 2020 09:53
De hectische sprint van gisteren.

Over de massasprint van gisteren in Poitiers is het laatste woord nog niet gezegd. Peter Sagan werd gedeclasseerd nadat hij veel te nadrukkelijk was gaan "leunen" bij Wout van Aert. Maar her en der toont men ook clementie voor de Slovaak: de beweging van Sagan zou verklaard kunnen worden door een opduikende selfiestick. Sagan beweert evenwel anders. "Het ging om het reclamepaneel aan het dranghekken."

Peter Sagan leek gisteren door een gat te willen kruipen dat er eigenlijk niet was. De Slovaak maakte nog wat extra ruimte voor zichzelf door Wout van Aert weg te beuken.

 

De roekeloze actie leverde Sagan de declassering op, maar "de dader" wordt niet overal even scherp veroordeeld. 

 

De beweging van Sagan zou ook een paniekreactie kunnen zijn, aangezien een selfiestick van een toeschouwer aan de finish plots voor de neus van de Bora-sprinter opdook.

 

Sagan zei vanochtend voor de start dat hij die selfiestick niet gezien had. "Ik wilde wel uitwijken voor dat reclamebord (van E.Leclerc, red) dat een hoek van 90 graden maakt met de dranghekken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Analyseer zelf nog eens de sprint: