"Gantoise en Léopold zijn favorieten voor hockeytitel"

  John-John Dohmen speelt niet langer voor de Waterloo Ducks, wel voor Orée.

  Vanavond kan de hoogste divisie in het Belgische hockey weer beginnen. Er wordt afgetrapt met een dubbel weekend. Onze cocommentator en voormalig doelman Manu Leroy blikt vooruit naar de competitie.

  Nieuwe formule

  De beslissing om het nieuwe (corona)seizoen met 14 ploegen te beginnen heeft voor een nieuwe competitieformule gezorgd, met een 1e ronde van 13 heenwedstrijden tot 22 november. De terugwedstrijden worden na de winter in 2 fases afgewerkt, met de top 8 die voor de titel speelt in 2 groepen van 4 ploegen. De laatste 6 moeten na de 1e ronde strijden om de degradatie te vermijden, waarbij er 3 ploegen zullen zakken. 

   

  "Het is een oud format dat vanonder het stof is gehaald", weet Manu Leroy. "Ze moeten noodgedwongen naar zo'n formule teruggrijpen. In de hoogste afdeling was er geen kampioen, in de afdeling eronder wel. Daarom deze kunstgreep met 14 in plaats van 12 ploegen."

   

  De halve finales van de play-offs worden tussen de 2 eerste teams van hun poule gespeeld na de 2e ronde, de finale wordt in 2 manches afgewerkt op 8 en 9 mei 2021.

  Teams om naar uit te kijken

  "Gantoise doet het elk seizoen beter en beter. Met 2 spelers van Orée erbij kunnen ze nog sterker voor de dag komen. Daarnaast heb je Léopold, zij hebben hun ploeg grotendeels kunnen behouden. Samen met Gantoise steken ze erbovenuit", vindt Leroy.


  Voor verrassingen kijkt Leroy naar zijn ex-team Dragons. "Met Denayer en Van Aubel hebben ze sterke internationals in het team", verduidelijkt hij. "Ook naar Leuven is het uitkijken. Met Lucas Vila hebben ze een fantastische Argentijn gehaald. En Jérôme Dekeyser is een voormalige international. Tot slot is er Orée met aanwinsten als John-John Dohmen en Manu Stockbroekx."

  Gantoise doet het elk seizoen beter en beter. Met 2 spelers van Orée erbij kunnen ze nog sterker voor de dag komen.

  Manu Leroy over de favorieten
  opmerkelijke transfers
    van naar
  John-John Dohmen Waterloo Ducks Orée
  Manuel Stockbroekx Dragons Orée
  Alexandre De Pauew Orée Gantoise
  Charles Masson  Orée Gantoise
  Philippe Simar Orée Léopold

  Tokio 2021 aan de horizon

  Voor de Belgische internationals is het vooral uitkijken naar de Olympische Spelen, volgende zomer in Tokio. Daar willen ze de kroon op het werk zetten met niets anders dan een gouden medaille.

   

  "In het begin van het seizoen zullen ze misschien met de handrem op spelen, maar als het echt om de knikkers draait, zullen ze alles geven", denkt manu Leroy.