Titelverdediger Toronto weert zich als een duivel in een wijwatervat

  De Toronto Raptors hebben zichzelf nog eens kans gegeven tegen Boston.

  In de play-offs van de NBA heeft regerend kampioen Toronto, op de rand van de uitschakeling, een beslissende 7e wedstrijd afgedwongen tegen de Boston Celtics. De Raptors wonnen pas na 2 verlengingen. In de Western Conference hebben de LA Clippers nog één zege nodig tegen de Denver Nuggets.

  Dat de halve finale in het Oosten tussen Boston en Toronto een nagelbijter is, is vooral de verdienste van de Raptors. De regerende kampioen leek al meermaals afgeschreven, maar knokte zich telkens weer terug.

   

  De Celtics liepen 2-0 uit in de serie, maar de Raptors maakten er 2-2 van, onder meer dankzij een fantastische buzzer beater. Boston won vervolgens de 5e wedstrijd, waardoor de titelverdediger afgelopen nacht met de rug tegen de muur stond. Verliezen betekende inpakken.

   

  Maar, zoals het in het Engels luidt: "Never underestimate the heart of a champion". Toronto vocht als een leeuw - of als een Raptor, zo u wil - en dwong met een felbevochten 125-122-zege een beslissende 7e wedstrijd af.

   

  Game 6 was evenwel niet voor hartlijders en werd pas beslecht na 2 verlengingen. "Het is onze job om tot het uiterste te gaan", sprak Kyle Lowry, goed voor 33 punten. "We moesten hard knokken voor deze zege en dat hebben we gedaan. We spelen elke aanval alsof het onze laatste is en zo hebben we ons hachje weten te redden."

   

  (lees voort onder de tweets)

  LA Clippers hebben nog één zege nodig

  In het Westen staan de LA Clippers op één zege van de Conference Finals. De Clippers wonnen afgelopen nacht voor de 3e keer in 4 wedstrijden van de Denver Nuggets: 96-85.

   

  Kawhi Leonard, vorig seizoen nog de kampioenenmaker van de Toronto Raptors, was opnieuw de gangmaker van de overwinning. De forward van de Clippers was goed voor 30 punten, 11 rebounds, 9 assists en 4 steals.