Sven Nys: "Voor mij is Hirschi dé favoriet voor het WK in Imola"

Niels Destadsbader, Sven en Thibaut Nys waren de gasten van Vive le Vélo.

Met de prestaties die Marc Hirschi levert in de Ronde van Frankrijk is hij langzaam in de pen gekropen van iedereen die lijstjes maakt met favorieten voor het WK. Sven Nys ging in Vive le Vélo nog een stap verder. 

Hij is 22 jaar en nu al een van dé smaakmakers van de Ronde van Frankrijk. Met zijn kwaliteiten en huidige vorm is de kans groot dat daarmee nog niet alles gezegd is dit seizoen over Marc Hirschi.

 

“Een outsider voor het WK in Imola een week na de Tour? Nee, voor mij is hij de grote favoriet", zei Sven Nys. "Tenminste als hij nu verstandig met zijn krachten omgaat."

 

"Het WK komt er snel aan. Als hij zich nog goed verzorgt en geen valpartijen meemaakt of zich overdoet in de vier Alpenritten, dan kan hij optimaal naar het WK gaan."

 

"Hij heeft de punch om het af te maken en hij kan alleen 20-30 kilometer rijden naar de finish. Dus ja, voor mij is hij de grote favoriet."

Hirschi heeft de punch om het af te maken en hij kan alleen 20-30 kilometer rijden naar de finish. Dus ja, voor mij is hij de grote favoriet.

Dat Hirschi geen one-hit wonder is, bewees hij in de Clasica San Sebastian, die Remco Evenepoel won in 2019. Hirschi werd derde. "Het zijn leeftijdsgenoten en ik zou ze graag tegen elkaar zien koersen. Het zijn wel twee verschillende renners", zei Sven Nys. 

 

"Die punch van Hirschi daar zijn ze nog niet mee klaar. Hij komt ook niet uit de vroege vlucht. Het is halfweg de etappe dat hij uit een selecte groep met straffe namen wegrijdt."

 

"Als hij op de top van een beklimming komt, krijg je ook meteen het idee dat hij zijn voorsprong zal uitbreiden, want hij rijdt zo snel naar beneden en is een met zijn fiets. Hij heeft vertrouwen in alles momenteel."

"Wat had Bjorg gekunnen in de Tour?"

Twee jaar geleden vochten Marc Hirschi en de overleden Bjorg Lambrecht een fel duel uit om de wereldtitel bij de junioren. Hirschi won, Lambrecht eindigde na een sprint tweede.

 

"Ik moet altijd aan Bjorg denken als ik Hirschi zie", zei Karl Vannieuwkerke.

 

"Het is echt jammer dat we niet mogen meemaken wat Bjorg had gekunnen in een Tour", vond ook Sven Nys. "Dit is generatie renners waar we veel plezier aan beleven. Het is begonnen met Wout Van Aert en alles wat daar achter komt."