Sagan over de duw: "Ik moest bewegen om hekken te ontwijken"

  Peter Sagan heeft vandaag een pak punten laten liggen voor de groene trui. Hij werd door de jury gedeclasseerd na een schouderduw tegen Wout van Aert. De renner van Bora-Hansgrohe vertelde achteraf dat hij geen andere keuze had. Hij blijft trouwens ook nog geloven in groen. 

  Wout van Aert liet zijn ongenoegen na de sprint in Poitiers duidelijk blijken. Hij werd in volle sprint geduwd door Peter Sagan. De Slovaak werd voor dat manoeuvre na de rit bestraft door de jury.

   

  Zijn achterstand op Sam Bennett bedraagt nu al 68 punten. En er staat nog maar een echte sprintersetappe op het programma: de slotrit naar Parijs. Toch geeft hij de strijd nog niet op, zo zegt hij in een korte reactie op de tumultueuze sprint op de website van Bora-hansgrohe.   

   

  "Vandaag had ik de snelheid en in de sprint wilde ik aan de rechterzijde gaan. Ik ging een renner makkelijk voorbij, maar daarna werd het echt heel smal. Ik moest bewegen om de nadars te ontwijken en als resultaat werd ik gedeclasseerd. Dit kost mij veel punten, maar ik heb de strijd om de groene trui nog niet opgegeven", aldus de drievoudige wereldkampioen.   

   

  Sagan kwam als tweede over de streep na dagwinnaar Caleb Ewan, maar werd teruggezet naar plaats 85.

  Bekijk het verslag van rit 11