Nummer 2 voor Caleb Ewan: "Wat een gekke sprint, wist niet dat ik won"

  Caleb Ewan denderde naar zijn 2e zege.

  Lotto-Soudal heeft een tweede ritzege te pakken. Caleb Ewan won in Poitiers opnieuw zoals in Sisteron: als een duiveltje-uit-een-doosje kwam hij laat naar voren. "Het was hectisch, ik wist niet dat ik gewonnen had. Ik juichte gewoon."

  De 11e rit was de laatste echt zuivere sprintkans voor Parijs. Alle sprinters én mannen voor de groene trui hadden er hun zinnen op gezet. Ewan triomfeerde na de laatste rechte lijn van 1,6 km: "Het was heel hectisch, zeker door die tegenwind. Ik zat aanvankelijk te ver naar voren, waardoor ik met nog wat liet zakken."

   

  "Het was gek. Van de 1e rit wist ik dat ik moest wachten en moest wachten tot er ergens een deur openging. Dat gebeurde vrij laat, maar mijn wil om te winnen was heel groot. Gisteren was ik niet zo goed, ik wou dat vandaag rechtzetten en ben ook blij dat ik mijn ploegmaats kan belonen voor hun werk."

   

  "Ik wist niet dat ik won. Ik juichte gewoon instinctmatig. Het was heel close, maar wat ben ik blij dat ik win." Vorig jaar won de kleine Australiër 3 keer, nu kan hij hetzelfde bewerken: dan moet hij opnieuw zegevieren in Parijs.

  De reactie van Caleb Ewan:

  En zijn spurtzege:

  Lelangue: "We hebben geen trein nodig"

  CEO John Lelangue was natuurlijk in de wolken: "We weten dat we met Caleb een van de snelste mannen hebben. We moeten er alleen voor zorgen dat hij in het goede wiel zit op 700 meter van de finish. We hebben geen trein nodig."

   

  "Gisteren zaten we er ook dichtbij, maar toen was Bennett spijtig genoeg een beetje sneller. Maar het is nu zo. We kunnen ons nu concentreren op de volgende. Zeker en vast op de Champs-Élysées."

   

  "Een overwinning in de Tour geeft altijd emotie. Zeker als we kijken naar de laatste 3 weken, met de val van Wellens voor de Tour begon, de eerste dag 5 valpartijen, de opgaves van Gilbert en Degenkolb en een paar dagen geleden de opgave van Cras. We zijn gemotiveerd en ik denk dat De Gendt de komende dagen ook nog goede dagen zal hebben."