Ferrari viert komend weekend 1000e GP met speciale uitrusting

  Het seizoen bij Ferrari wordt er eentje om snel te vergeten. Dat staat vast. Maar komend weekend trekt de renstal even naar betere tijden. Meer bepaald 1000 GP's geleden. Want toen begon het allemaal. De bolides van Vettel en Leclerc krijgen in Toscane een nieuwe look.

  Voor de 1000e GP van Ferrari racen Sebastian Vettel en Charles Leclerc komend weekend in Toscane met een speciale uitrusting. Die doet denken aan de jaren van weleer.

   

  Piero Ferrari, vice-voorzitter: "De uitrusting refereert aan de kleuren van de 125 S, de eerste raceauto onder de naam Ferrari. Zelfs het uiterlijk van de racenummers op de auto's van Charles en Sebastian weerspiegelt de traditie van het verleden. Ook de racepakken passen bij de kleur van de auto."

   

  "Het is een grote eer om in een Ferrari te rijden tijdens de 1000e Grand Prix van het team", zegt Vettel. "Het zal nog leuker zijn om dit jubileum te vieren omdat er voor het eerst dit seizoen enkele toeschouwers de tribunes mogen betreden."

   

  "Ik kan niet wachten om met de Ferrari het circuit op te gaan", zegt Leclerc. "Het circuit heeft een erg lang stuk, maar het is niet supersnel zoals de vorige twee GP's waarop we raceten. Het zou iets beter bij onze bolide moeten passen."