Ga naar de inhoud

Chris Froome rijdt in Italië: "Ik ben niet waar ik had willen zijn"

 wo 9 september 2020 11:34
Chris Froome in de Tirreno.
Chris Froome in de Tirreno.

Chris Froome had dezer dagen graag jacht gemaakt op een 5e Tour-overwinning. Maar dromen zijn bedrog: voor de Brit was bij Team Ineos geen plaats in de Tour-ploeg. Gevolg: Froome rijdt nu de Tirreno.

De leiding van Team Ineos achtte Froome na zijn zware val van vorig jaar nog niet in staat om in Frankrijk een gooi naar de macht te doen.

 

En dus moet Froome zijn boontjes zien te doppen in de Tirreno, die deze week op de kalender staat.

 

"Ik maak er geen geheim van dat ik niet ben waar ik had willen zijn", neemt Froome geen blad voor de mond.

 

 "Mijn niet-Tour-selectie was een teleurstelling, maar ik heb ze inmiddels wel voor 100% verwerkt."

 

"Ook in de Tirreno probeer ik elke dag beter te worden. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog jaren op het hoogste niveau meekan. Dat veel zogeheten deskundigen daaraan twijfelen, motiveert mij alleen maar. Ik heb veel vertrouwen dat alles goedkomt."

 

De 35-jarige Froome fietst vanaf komend seizoen voor Team Israel Start-Up Nation. Daar rijden met Jenthe Biermans, Ben Hermans en Tom Van Asbroeck momenteel 3 Belgen.

 

Zijn nieuwe teamleiding liet bij de aankondiging van de transfer weten "de Messi van het wielrennen" in huis te hebben gehaald.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.