Canadese Rebecca Quinn deelt op Instagram dat die transgender is

  Quinn deelde een persoonlijke post op Instagram.

  De Canadese voetbalster Rebecca Quinn heeft op Instagram bekendgemaakt dat die transgender is. "Ik vroeg me zelf steeds af wanneer ik dit aan het publiek zou zeggen. Vandaag is die dag", klinkt het.

  De 25-jarige middenvelder wil met hun boodschap de holibigemeenschap "helpen zich veilig te voelen op sociale media", deelde Quinn. 

   

  "Ik heb voor mensen nooit verborgen dat ik transgender ben", legde die uit. "Ik vroeg me zelf steeds af wanneer ik dit aan het publiek zou zeggen. Vandaag is die dag. Ik wil zichtbaar zijn voor de queergemeenschap."

   

  Met het vrouwelijke voetbalteam van Canada won Quinn in 2016 de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janairo. Nu ligt die onder contract bij OL Reign, het satellietteam van Olympique Lyon in Washington. Momenteel wordt de 25-jarige wel uitgeleend aan het Zweedse Vittsjo GIK.

  Quinn kiest ervoor om aangesproken te worden als "they/them". In het Nederlands gebruiken we dan de non-binaire voornaamwoorden "die, hen of hun"