Officieel: Alpecin-Fenix bevestigt de komst van Jasper Philipsen

  Jasper Philipsen

  Jasper Philipsen verlaat na dit seizoen het UAE Team. Volgend jaar rijdt onze landgenoot in dienst van Alpecin-Fenix. De sprinter ondertekende een contract van twee seizoenen bij het team van Mathieu van der Poel. 

  De 22-jarige Philipsen maakt op 1 januari 2021 de overstap van UAE Team Emirates. Zijn transfer hing al enkele weken in de lucht.   

   

  Philipsen staat te boek als een van de aanstormende talenten in de wielerwereld en hoopt bij Alpecin-Fenix volledig door te groeien.

   

  "Ik kijk er enorm naar uit om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten", zegt Philipsen. 

   

  "Het team heeft al een mooi project op poten gezet, is bijzonder ambitieus en staat ver op het vlak van omkadering en performance. Dat zijn de doorslaggevende factoren geweest om voor dit team te kiezen."

   

  "Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik met deze ploeg naar mijn hoogste niveau kan groeien. Hopelijk vertaalt zich dat in vele mooie successen samen." 

  Ik kijk er enorm naar uit om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten.

  "Samen met Jasper mooi verhaal schrijven"

  Het teammanagement is in zijn nopjes met de nakende komst van Philipsen.

   

  "Met Mathieu van der Poel hebben we een absolute kopman, maar we streven er voortdurend naar om het team in de breedte te versterken."

   

  "Dat deden we al eerder met renners zoals Tim Merlier en dat doen we nu met Jasper Philipsen. Het feit dat we dit seizoen al wedstrijden wonnen met zeven verschillende renners, geeft aan dat we als team sterker worden."

   

  "Met die filosofie in het achterhoofd waren we op zoek naar een extra snelle man én mede-kopman voor de klassiekers. Met Jasper Philipsen hebben we nu 2 in 1 gevonden."

   

  "We zijn er eveneens van overtuigd dat we samen met Jasper een mooi verhaal kunnen schrijven en dat het team opnieuw een stevige kwaliteitsinjectie krijgt."

  Succes in de Vuelta?

  Jasper Philipsen werd begin 2019 prof bij UAE Team Emirates. Een jaar eerder had hij voor Hagens Berman Axeon een etappe in de Ronde van Utah gewonnen. Daar kwam vorig jaar een rit in de Tour Down Under bij. Dit jaar triomfeerde Philipsen al in een rit in de Ronde van de Limousin.

   

  Philipsen kwam vorig jaar ook goed uit de verf in de Tour, met onder meer drie toptienplaatsen. Dit najaar mikt hij op ritsucces in de Vuelta (20 oktober-8 november).