• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilfried Peeters: "Het groen zal niet makkelijk zijn, we focussen op ritzeges"

  Wilfried Peeters zag zijn plan perfect afgerond worden door Sam Bennett.

  Sam Bennett schoot eindelijk raak in de Tour, met als toemaatje de herovering van de groene trui. Feest dus in het kamp van Deceuninck-Quick Step. "Wat hij op de fiets doet, is fenomenaal", zegt ploegleider Wilfried Peeters.

  "Bennett is één van de beste sprinters"

  Voor Sam Bennett viel er duidelijk een last van zijn schouders. Dat zag ook Wilfried Peeters. "Hij was toch wel emotioneel na de finish. Het is een jongen die vertrouwen nodig heeft en soms heeft hij geen vertrouwen in zichzelf. Vandaag heeft hij kunnen bewijzen dat we toch 100 procent achter hem staan."

   

  Bennett is opgeschoven in de pikorde en dat was toch even wennen voor de Ier. "Bij Bora-Hansgrohe was hij de derde sprinter en bij ons is hij nummer 1. Dat brengt wel stress met zich mee. Anderzijds, wat hij op de fiets doet, is fenomenaal."

   

  De finale van rit 10 was bijzonder hectisch, maar bij Deceuninck-Quick Step waren ze voorbereid. "We hadden het parcours goed nagekeken en gekeken waar het gevaarlijk was. We hadden ook gekeken waar zijwind stond. We wisten dat het peloton zou terugkomen, maar het was de bedoeling om het peloton onder druk te zetten."

   

  Michael Mørkøv vertolkte een glansrol als perfecte leadout voor Bennett. "Bennett vertrouwt Mørkøv helemaal, hij volgt één persoon en de anderen kruipen bij hem in het wiel. Het verlies tegen Ewan zat een beetje diep, maar hij is een van de beste sprinters."

   

  Bennett pakt ook het groen over van Peter Sagan. Wordt die groene trui nu een doel bij Deceuninck-Quick Step?  "Groen zal niet makkelijk zijn, we gaan meer focussen op ritzeges dan op groen. Bennett zal die zware cols wel overleven, maar we moeten kijken of hij tussendoor ook punten kan pakken. Het zal tot de laatste dag spannend zijn voor het groen."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar