Appelmans: "Mertens is in supervorm, ze mag dromen van meer op US Open"

  Elise Mertens is voorlopig niet te stoppen op de US Open.

  Elise Mertens heeft nog geen set laten liggen op weg naar de kwartfinales van de US Open. Ook ex-speelster en commentator Sabine Appelmans is onder de indruk. "Met haar kwaliteiten kan ze iedereen kloppen."

  Met Sofia Kenin zette Elise Mertens probleemloos de winnares van de Australian Open opzij. "Mertens was zeker niet de favoriete", zegt Appelmans. "Maar ze wist dat ze met haar beste tennis een kans had om te winnen."

   

  "Dat heeft ze ook gedaan. Ze heeft haar allerbeste tennis gespeeld: goed geserveerd, weinig fouten, zeer solide. Als ze de perfecte match speelt, kan ze met haar kwaliteiten iedereen kloppen."

   

  "De Wout van Aert van het tennis? Ze is in elk geval ook in supervorm. Ze is heel goed uit de coronapauze gekomen. Omdat 6 van de top 10-speelsters niet deelnemen, mag ze zeker dromen van meer in New York."

   

  "Het is ook een voordeel dat Mertens al is uitgeschakeld in het dubbelspel. Ze kan zich volledig focussen op het enkelspel en kan haar trainingen aanpassen aan de volgende tegenstandster. Op dit moment in haar carrière moet het enkelspel ook voorrang krijgen."

  Mertens heeft tegen Kenin haar allerbeste tennis gespeeld: goed geserveerd, weinig fouten, zeer solide.

  "Azarenka is heel lastige tegenstander"

  Ex-nummer 1 van de wereld en tweevoudig grandslamkampioene Viktoria Azarenka moet de volgende prooi van Mertens worden. "Een heel lastige tegenstander", weet Appelmans. "Na haar zwangerschap heeft ze wat tegenslagen gehad en kwam het er niet altijd uit."

   

  "Maar ik heb het gevoel dat ze nu weer op topniveau aan het spelen is. De Wit-Russische is in staat om iedereen te kloppen. Azarenka is wel mentaal broos. Mertens zal de hele match stabiel moeten blijven en hopen dat Azarenka mentaal kraakt. Als ze het goed aanpakt, kan ze Azarenka doen twijfelen op de baan."

   

  Als Mertens doorstoot, wacht een mogelijke halve finale tegen Serena Williams. "Ook dan is Mertens niet kansloos. Williams is goed bezig, maar voor haar is het toch een nadeel dat er geen publiek welkom is. Dat pept haar toch altijd op."