Kevin De Bruyne verkozen tot Speler van het Jaar door collega's

  Kevin De Bruyne is de tweede Belg op de erelijst na Eden Hazard.

  Kevin De Bruyne heeft afgelopen seizoen indruk gemaakt in de Premier League en dat is ook zijn collega's niet ontgaan. De assistkoning van Manchester City is in een verkiezing van de Engelse spelersvakbond PFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

  Kevin De Bruyne had dit seizoen een belangrijk aandeel in de tweede plek van  Manchester City. Met 20 assists in de competitie evenaarde hij het record van Thierry Henry uit 2002-2003.

   

  De Engelse schrijvende pers (FWA) verkoos eind juli nog Jordan Henderson, de aanvoerder van landskampioen Liverpool tot Speler van het Jaar. Maar de belangrijkste prijs van het jaar - PFA Player of The Year - gaat naar De Bruyne.

   

  De Bruyne wordt dus door zijn collega's in Engeland aangeduid als de beste speler van het jaar. De Rode Duivel volgt op de erelijst Liverpool-verdediger Virgil van Dijk op. Ook Eden Hazard won bij Chelsea de PFA-award in 2015.

   

  "Het is een enorme eer om door mijn collega's te worden uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Het is misschien gek dat ik de eerste speler ben van Manchester City die deze prijs wint, als je kijkt naar alle grote namen die hier al hebben gespeeld", zegt De Bruyne op de clubwebsite.

   

  De prijs voor belofte van het jaar ging wel naar Liverpool. De 21-jarige Trent Alexander-Arnold mag die trofee in zijn prijzenkast zetten.