Drama voor Nicolo Zaniolo: weer maanden out, nu met andere knie

  Nicolo Zaniolo (21) viel in januari uit met eenzelfde kruisbandletsel rechts. Hij maakte op 5 juli zijn rentree.

  Wat gevreesd is, is uitgekomen: de Italiaanse international Nicolo Zaniolo heeft gisteren tegen Nederland opnieuw een zware knieblessure opgelopen en gaat woensdag onder het mes. Dat maakte zijn club Roma bekend. In januari scheurde Zaniolo de voorste kruisband van zijn rechterknie, nu heeft hij hetzelfde links voor.

  Italië speelde gisteren in Nederland om de Nations League, 0-1-winst. Kort voor de rust sloeg het noodlot voor de 21-jarige middenvelder toe: na een ogenschijnlijk onschuldig duel met Donny van de Beek ging Zaniolo met een grimas op het veld zitten. 

   

  Het was duidelijk dat er iets meer aan de hand was. Gezien zijn voorgeschiedenis, zat de vrees bij Zaniolo, zijn maats en de staf erin dat het opnieuw even erg zou zijn. "We vinden het jammer voor hem en hopen niet dat het dat is wat we vrezen", reageerde de Italiaanse aanvoerder Chiellini.

   

  En dat verdict kwam vanochtend na verder onderzoek in Rome. De jonge aanvaller zal weer meerdere maanden - wellicht 5 à 6 - out zijn. Op 12 januari in de competitie tegen Juventus scheurde hij de voorste kruisband rechts, op 5 juli maakte hij zijn rentree.

  Veel steun van andere clubs: