Goffin wordt opnieuw publiekstrekker op ATP-toernooi in Antwerpen

Het Belgische tennispubliek kan zich volgende maand verheugen op de deelname van David Goffin aan het ATP-toernooi van Antwerpen. Publiek is welkom, het toernooi zal "coronaproof" zijn, belooft de organisatie.

David Goffin (ATP-10) neemt deel aan de vijfde editie van de European Open van 18 tot en met 25 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen.

 

Toernooidirecteur Dick Norman is uiterst tevreden dat de Belgische nummer 1 naar Antwerpen afzakt. "Het is als organisator altijd een grote troef om David erbij te hebben. Vorig jaar ging hij eruit in de eerste ronde, ik hoop dat hij gebrand zal zijn op eerherstel. David staat in de top 10 van de wereld en was op dreef op de US Open."

 

Ook Goffin zelf wil zich tonen in eigen land. "Ik ben blij dat ik kan aankondigen dat ik opnieuw zal deelnemen aan de European Open dit jaar", aldus de Luikenaar. "Hopelijk kan ik een goed toernooi afwerken en een mooi niveau halen voor het Belgische publiek."

 

De organisatie bevestigde ook de deelname van dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen.   De vijfde editie van de European Open omvat zowel een enkel- als dubbeltoernooi.

 

De editie zal dit jaar "coronaproof" zijn, benadrukt de organisatie, "met correcte veiligheid voor publiek, spelers en personeel".  De ticketverkoop start rond het einde van september.