Wat na de Duivels? "Zeer goeie beloftegeneratie, er komt nog veel moois aan"

  De Belgische beloften versloegen Duitsland met 4-1.

  Voor de tweede keer in hun EK-kwalificatiecampagne hebben de jonge Rode Duivels topland Duitsland een loer gedraaid. Bondscoach Jacky Mathijssen was na afloop bijzonder trots op zijn team. "Qua kwaliteit is dit een fantastische groep", vertelt Mathijssen aan Sporza.

  Jacky Mathijssen nam tijdens de coronabreak het roer over bij de Belgische beloften, na het vertrek van Johan Walem. De jonge Duivels schonken Mathijssen dinsdag een fantastisch debuut, met een 4-1-overwinning tegen de sterke Duitsers.

   

  "Die 2-3 in Duitsland van een paar maanden geleden heeft ons in de running gehouden", weet Mathijssen. "Er was veel vertrouwen, al wisten we ook dat de omstandigheden wat mee moesten zitten. In deze jeugdcategorie is Duitsland een topteam."

   

  "Maar de omstandigheden zaten mee en we hebben in de omschakeling ook maximaal geprofiteerd van onze snelheid voorin. Bovendien maakte Duitsland met die rode kaart een fatale fout. We profiteerden daarvan door ook nog een doelpunt te maken en vanaf dan hadden we de controle."

  We zitten met uitzonderlijke spelers bij de Rode Duivels, maar we mogen niet te ver wegzakken. Ik denk dat deze jongens langzaam naar dat niveau kunnen groeien.

  Jacky Mathijssen

  Met een mannetje minder kwam Duitsland toch nog even langszij, dankzij een rake penalty van Anderlecht-speler Lukas Nmecha. "Die tegengoal viel op een ambetant moment en op een ambetante manier. Dat hadden we beter kunnen doen", vindt Mathijssen.

   

  "Maar tijdens de rust hadden we wel het zelfbewustzijn om de situatie om te zetten in een overwinning en dat hebben we prachtig gedaan. We zitten met een zeer goede generatie, daarvan ben ik altijd overtuigd geweest. En er komt nog veel moois aan."

   

  "Onze basisopdracht is altijd om onze nummer 1-positie te verdedigen. We zitten met uitzonderlijke spelers bij de Rode Duivels, maar we mogen niet te ver wegzakken. Ik denk dat deze jongens langzaam naar dat niveau kunnen groeien. Qua kwaliteit is dit een fantastische groep."