Novak Djokovic reageert schuldbewust na diskwalificatie: "Het spijt me enorm"

  Novak Djokovic sloeg uit frustratie en zonder te kijken een bal weg, die raakte een lijnrechter op haar strottenhoofd.

  Novak Djokovic heeft zichzelf de das omgedaan op de US Open: de nummer 1 van de wereld sloeg uit frustratie en zonder te kijken een bal weg, die een lijnrechter vol op haar strottenhoofd raakte. De organisatie paste de voorziene straf toe: diskwalificatie. Djokovic liet de persconferentie voor wat ze was, maar verontschuldigde zich bij iedereen op zijn sociale media.

  "Ik bied mijn excuses aan aan de US Open en aan iedereen die geraakt is door mijn gedrag. Het spijt me", schreef de grote favoriet op de eindzege op Instagram.

   

  Djokovic kon een 4e titel pakken in New York, zijn 18e grandslamtitel. Hij was in dit speciale coronajaar nog ongeslagen. Maar gisteravond verloor de nummer 1 een moment zijn kalmte, waarmee hij dat allemaal op het spel zette.

   

  Toen hij op het eind van de 1e set zijn opslagspel verloor, mepte hij een bal onbedoeld op de lijnrechter. De vrouw kreeg even geen lucht meer en ging door de knieën. Djokovic zag meteen zijn fout in, ging bij de vrouw checken of ze oké was, maar kreeg daarna te horen dat zijn toernooi erop zat. (lees voort onder tweet)

  Beeld van de onbezonnen daad:

  "Les uit trekken om te groeien als tennisser en als mens"

  "Ik voel me echt triestig en leeg na dit voorval. Ik heb om nieuws gevraagd over de lijnrechter en het toernooi vertelde me - godzijdank - dat ze zich goed voelt. Het spijt me enorm dat ik haar zoveel stress heb bezorgd. Het was totaal onvrijwillig. Het was absoluut fout", reageerde Djokovic.

   

  "Wat mijn diskwalificatie betreft, daarvoor moet ik bij mezelf te rade gaan: ik moet aan de slag met mijn ontgoocheling teneinde hier een les uit te trekken om te groeien als tennisser én als mens."

   

  "Ik verontschuldig me bij de US Open en bij iedereen die geraakt is door mijn gedrag. Ik ben mijn team en familie heel dankbaar voor hun blijvende steun, alsook mijn fans om er voor mij te zijn. Bedankt en nog eens sorry."

  Foto's van het incident: