Ga naar de inhoud

Foden en Greenwood uit Engelse selectie gezet na overtreding coronaregels

Phil Foden stond in de basis tegen IJsland.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft Phil Foden (Manchester City) en Mason Greenwood (Manchester United) uit zijn selectie voor de Nations League gezet. Ze zouden de coronaregels hebben overtreden door twee vrouwen op het hotel te ontvangen.

De Engelse sensatiepers heeft weer een sappig verhaal beet. Internationals Mason Greenwood en Phil Foden zouden na de zege tegen IJsland in de Nations League twee vrouwen hebben meegenomen naar het hotel.

 

Bondscoach Gareth Southgate wou de roddelpers niet nog meer munitie geven. "Wat er precies is gebeurd, moeten we nog uitzoeken", zei hij. "Op dit moment hebben we voldoende informatie."

 

"Ze hebben de coronaregels in onze veilig bubbel overtreden. We moesten heel snel beslissen opdat ze geen contact meer hadden met de rest van het team. Ze zijn naïef geweest, maar we hebben gepast gereageerd. Ze hebben hun excuses ook aangeboden."

 

Foden stond in de basis in de 0-1-zege tegen IJsland. Greenwood viel in de slotfase in. Engeland neemt het morgen in Kopenhagen op tegen Denemarken.