David Goffin: "Uitsluiting Djokovic is logisch, wat hij deed was ridicuul"

  Novak Djokovic begrijpt dat hij in de fout ging: "Een idiote manier om eruit te gaan", reageerde David Goffin.

  David Goffin moest niet alleen vragen beantwoorden over zijn eigen exit, maar ook over die van nummer 1 Novak Djokovic. "Zijn diskwalificatie kwam als een schok, maar is logisch. Het is het reglement. Maar het is wel belachelijk van hem."

  Novak Djokovic werd uit het toernooi gezet, omdat hij onbedoeld een bal achter zich op een lijnrechter had geklopt, die de vrouw op haar strottenhoofd raakte.

   

  "Ik heb het incident niet live gezien, want ik was met de opwarming van mijn match bezig", reageerde Goffin. "Ik vernam het op de sociale media. Zijn diskwalificatie is logisch. Als je met de bal een lijnrechter raakt, lig je eruit. Dat is nu eenmaal het reglement."

   

  Wat vindt Goffin van Djokovic' actie? "Eerlijk gezegd, vind ik het belachelijk van hem. Als je op een grandslamtoernooi speelt, weet je dat er mensen rondom je staan. Bovendien is er geen publiek dit jaar."

   

  "Het klopt dat de bal voor hetzelfde geld niemand raakt, maar helaas voor hem trof hij wel de lijnrechter. Het is een idiote manier om eruit te gaan, vooral omdat ik denk dat hij hier nog ambities had."

   

  Zelf gelooft Goffin niet dat iets gelijkaardigs hem kan overkomen: "Je kan altijd je kalmte verliezen, maar dit is niet mijn manier. En als ik het echt nodig zou vinden om stoom af te laten, zou ik dat nooit doen zonder te kijken. Ik zou die bal naar een zone sturen waar er niemand was."