Tim Wellens: "Een ritzege in de Vuelta zou een mooi einde van 2020 zijn"

Tim Wellens kijkt na zijn val opnieuw vooruit en start wellicht in de Ronde van Luxemburg.

Tim Wellens (29) is na zijn zware val op training weer aan de beterhand. De renner van Lotto-Soudal traint momenteel in Monaco en zakt volgende week waarschijnlijk af naar de Ronde van Luxemburg. 

Nadat Tim Wellens vorig jaar 15 dagen met de bolletjestrui had mogen pronken in de Tour, valt het hem nu nog altijd zwaar dat hij deze editie moet missen.

 

"Ik probeer de Tour elke dag te volgen", vertelt hij aan Sporza. "Toen de renners hier in Monaco passeerden ben ik ook even gaan kijken. Al doet het natuurlijk pijn dat ik niet kan meerijden."

 

De boosdoener was een zware val op training, waar Wellens schaafwonden en diepe vleeswonden aan overhield. "Het heeft even geduurd vooraleer er beterschap kwam, maar nu gaat het elke dag beter en beter", gaat Wellens voort.

 

"Het goede gevoel is aan het terugkeren. Je moet gewoon opnieuw beginnen met op te bouwen. Elke dag train ik een beetje meer. Deze ochtend kwam ik ploegmaat Philippe Gilbert tegen. Hij zit ook weer op zijn fiets."

 

Deze week trainen Gilbert en Wellens samen. "Phil is een heel gemotiveerd persoon en hij zal er alles aan doen om er weer te staan. Het is iemand met een enorm palmares en hij heeft nog altijd de gretigheid van een 20-jarige."

 

(lees voort onder de Instagramfoto)

"Uitkijken naar Waalse klassiekers en Vuelta"

Ook Tim Wellens heeft al gretig zijn doelen gesteld voor de rest van het seizoen. "Het eerste doel zou misschien het WK kunnen zijn, maar ik kijk vooral uit naar de Waalse klassiekers en de Vuelta. Een ritzege in Spanje zou voor mij een mooi einde van 2020 betekenen", zegt hij. 

 

Lotto-Soudal kreeg aan het begin van de Tour met heel wat pech af te rekenen. Gilbert en Degenkolb vielen na rit 1 al weg. "Ik denk wel dat het duidelijk is dat iedereen bij de ploeg positief is gebleven en vooruit is blijven kijken. Dat heeft gerendeerd in een ritzege van Caleb Ewan."

 

"Op het einde van de Tour zullen er niet veel ploegen een rit binnengehaald hebben. Je mag niet onderschatten hoe moeilijk dat is, een etappe winnen."

 

(lees voort onder de foto)

Tim Wellens vorig jaar in de bolletjestrui in de Ronde van Frankrijk.

"Jammer dat Kevin De Weert de ploeg gaat verlaten"

Structureel ging Lotto-Soudal recent door een woelige periode. Hoe denkt Tim Wellens over het vertrek van performance manager Kevin De Weert? 

 

"Het is natuurlijk jammer dat De Weert de ploeg gaat verlaten", antwoordt hij. "Ik vind hem in zijn domein een van de besten ter wereld."

 

"Ik ken de details over de beslissing niet, maar ik geloof dat manager John Lelangue weet wat hij doet en stabiliteit kan brengen. Hij heeft uiteraard geen makkelijke periode achter de rug door de coronapandemie."

Ik vind Kevin De Weert in zijn domein een van de besten ter wereld.

Tim Wellens