Kersvers Belgisch kampioen pas 17e in jumping Aken: "Ach, het zijn de kampioenschappen die tellen"

  Jos Verlooy in actie.

  Een dag na zijn triomf op het Belgisch kampioenschap in Lanaken heeft Jos Verlooy een mindere prestatie neergezet op de internationale jumping van Aken (Dui). Balen deed hij niet.

  In de 3-sterrenjumping van Aken deden onze landgenoten het lang niet onaardig. In de barrage met 21 zaten liefst drie Belgische combinaties.

   

  Enkel Gregory Wathelet en Picobello Full House ter Linden Z van het stamboek Zangersheide konden de nul vasthouden. Ze werden zo met een vierde plaats het beste Belgische koppel.

   

  Pieter Devos ging met het 16-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Espoir drie keer in de fout en moest zo vrede nemen met de 21e plaats.

   

  Jos Verlooy stootte met de 9-jarige BWP-hengst Luciano van het Geinsteinde op hindernis 1 van de barrage al een balk af en toen vervolgens op de tweesprong nog een balk viel, zat er geen top 10-notering meer in. De kersverse Belgische kampioen eindigde als 17e.

   

  De zege in de Grote Prijs van Aken ging naar de Nederlander Maikel Van der Vleuten met de 10-jarige Zangersheide-ruin Beauville Z.

   

  (lees voort onder de tweet)

  "Medailles op kampioenschappen onthouden de mensen"

  Kersvers Belgisch jumpingkampioen Jos Verlooy baalde in Aken niet om de gemiste kans om de Grote Prijs op zijn naam te schrijven. "Medailles op kampioenschappen onthouden de mensen, maar die op Grote Prijzen worden snel vergeten", analyseerde de 24-jarige ruiter.

   

  "Uiteraard wil ik altijd vooraan eindigen als ik ergens in actie kom, maar de motivatie om op een kampioenschap een medaille te veroveren is bij mij toch nog altijd een tikkeltje groter", sprak Verlooy.

   

  "Op kampioenschappen kan ik altijd iets meer. Pas 14 dagen geleden werd officieel bekendgemaakt dat er dit jaar een Belgisch kampioenschap zou plaatsvinden, maar vanaf dat moment ben ik mij met Varoune helemaal gaan focussen op het BK."

  Uiteraard wil ik altijd vooraan eindigen als ik ergens in actie kom, maar de motivatie om op een kampioenschap een medaille te veroveren is bij mij toch nog altijd een tikkeltje groter.

  Jos Verlooy

  Ruim verslag van het Belgisch kampioenschap jumping