Ga naar de inhoud

David Goffin is niet bang van de Canadees met "de superarmen"

 zo 6 september 2020 09:10
Goffin: "Ik voel niet dat ik in december 30 word. Ik voel me 20 jaar oud."
Goffin: "Ik voel niet dat ik in december 30 word. Ik voel me 20 jaar."

David Goffin (ATP-10) probeert zich komende nacht onze tijd in New York voor de eerste keer in zijn carrière te plaatsen voor de kwartfinales van de US Open, het enige grandslamtoernooi waarin dat nog niet gelukt is. In het Arthur Ashe-stadion staat hij tegenover de 21-jarige Canadees Denis Shapovalov (ATP-17).

"Shapovalov is in vorm, hij heeft veel vooruitgang geboekt", blikt Goffin vooruit.

 

"Hij heeft superarmen, zowel voor zijn backhand als forehand. Hij kan winners slaan van overal op het terrein. En hij slaat erg goed op. Zijn linkshandige service benut hij uitstekend. Hij zorgt voor veel effect en het is dus moeilijk een break te realiseren."

 

"De laatste keer dat ik tegen hem speelde, in Tokio, haalde ik het met 7-6, 7-6. Hier is er een snelle ondergrond, wat hem ligt. Hij is solide, heeft veel energie en speelt goed sinds het begin van het toernooi. Het wordt dus een moeilijke match."   

 

David Goffin is echter ook op dreef op Flushing Meadows. De Belgische nummer 1 domineerde vrijdag de Serviër Filip Krajinovic (ATP-26) met 6-1, 7-6 (7/5) en 6-4.

 

Met zijn 29 jaar maakt Goffin zich trouwens op voor zijn topjaren. "Ik voel me nog jong", zegt hij.

 

"Het volstaat mijn gezicht te bekijken, en ook mijn lichaam. Ik voel niet dat ik in december 30 word. Ik voel me 20 jaar."

 

"Bovendien heb ik niet heel veel energie verspild op de court. Ik ben nog altijd in staat om lange vijfsetters te spelen, indien nodig. Dat is een aangenaam gevoel."

 

"Maar wat nog belangrijker is: in mijn hoofd heb ik de maturiteit van een 30-jarige. Misschien is het beste nog op komst."

Goffin in mooi clubje?

Als Goffin Shapovalov klopt, wordt hij het 10e lid van de "Grand Slam QF club", waarin alle nog actieve spelers zitten die de kwartfinales hebben bereikt op de vier grandslamtoernooien.

 

Momenteel bestaat die club uit Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka, Juan Martin Del Potro, Marin Cilic, Jo-Wilfried Tsonga en Kei Nishikori.

 

Goffin kan verder ook de eerste Belgische man worden die zich bij de laatste 8 schaart op de US Open. Zijn match tegen Shapovalov begint om 1u komende nacht onze tijd. U kunt de score spel per spel op sporza.be volgen.