Weer een pion minder bij Lotto-Soudal, ook debutant Steff Cras geeft op

  De eerste Tour van Steff Cras zit er al na 9 dagen op.

  Bij Lotto-Soudal zijn ze na de doortocht in de Pyreneeën nog met 5 renners in de Tour. Na de eerdere opgaves van Philippe Gilbert en John Degenkolb heeft nu ook Steff Cras de Tour verlaten. "Ik had me mijn eerste Tour wel anders voorgesteld."

  De 2e Pyreneeënrit met aankomst in Laruns was er te veel aan voor Steff Cras. De Tourdebutant verzeilde al vroeg in de 9e rit achteraan het peloton en net voor de top van de Marie-Blanque hield hij het voor bekeken.

   

  "Al van bij de start had ik last van mijn rug", zegt Cras. "Eigenlijk is dat al sinds mijn val in de openingsrit in Nice, maar elke dag koerste ik verder. Elke dag trek ik me een beetje scheef in de koers, maar eigenlijk viel dat mee de voorbije dagen omdat er nog niet echt hard gekoerst werd."

   

  "Dat echte klimmen gebeurde vandaag al meteen vanaf de eerste col en ik voelde dat ik nog amper kracht had in de benen. Ik kon niet eens 200 watt trappen. En dan weet je dat het een lange dag zal worden." 

   

  "Ik heb er alles aan proberen te doen om binnen de tijd te arriveren, maar ik voelde op het eind dat het moeilijk zou worden. De benen wilden wel, maar de rug wou niet mee en ik had geen kracht. Dat is heel jammer."

   

  "Ik had me mijn eerste Tour wel anders voorgesteld. Het was wonderlijk, ik heb zo lang mogelijk mijn best gedaan, maar op deze manier kan ik niet verder koersen. Ik moet eerst volledig herstellen vooraleer ik opnieuw kan koersen."

   

  Voor Lotto-Soudal is het een nieuwe domper. In de openingsrit speelde de Belgische ploeg al Philippe Gilbert en John Degenkolb kwijt na valpartijen. Degenkolb finishte net buiten de tijdslimiet en Gilbert kon door een gebroken knieschijf niet meer starten in de 2e rit.

  Cras mocht in deze Tour wel meevieren na de ritzege van Caleb Ewan.

  Cras duikt een laatste keer de ploegbus in:

  Ook Pozzovivo moet de strijd staken

  Ook voor Domenico Pozzovivo zit de Tour erop. De Italiaan van NTT kwam ook al ten val in de openingsrit. Pozzovivo werd toen op zijn helm geraakt door een onoplettende toeschouwer die een selfie wilde nemen en nam zo 20 andere renners mee in zijn val.

   

  Ondanks een elleboogblessure bleef Pozzovivo vechten, maar net voor de rustdag houdt het op. Teammanager Bjarne Riis besloot na de 9e rit om de Italiaan huiswaarts te sturen, zodat hij kan herstellen.

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar