Allan Peiper over Tadej Pogacar: "Nu is het geen geheim meer"

  Tadej Pogacar reed weg van de andere favorieten op de Peyresourde.

  Op de Col de Peyresourde gooide Tadej Pogacar zijn eerste troeven op tafel met enkele versnellingen. "Ik heb geprobeerd om hem in te tomen om de Tour als outsider te kunnen blijven rijden", zegt ploegleider Allan Peiper.

  Tadej Pogacar viel gisteren aan op de Peyresourde en dat leverde 45 seconden tijdswinst op. "Na vrijdag en het tijdverlies in de waaiers was het gisteren een ander scenario", zegt Allan Peiper, ploegleider bij UAE Team Emirates.

   

  "Meteen na die waaierrit zei hij op de rollen al dat hij zou aanvallen. Ik heb geprobeerd om hem in te tomen en dat hij bij de favorieten zou blijven om zo de Tour als outsider te kunnen blijven rijden."

   

  "Het was mooi om te zien dat hij bleef aanvallen. Een heel positief signaal, maar nu is het geen geheim meer dat hij goed is. Hij zal geen vrijgeleide meer krijgen van de anderen. Maar hij staat nu weer in een goeie positie."

   

  Pogacar heeft zich opgeworpen als een kandidaat-eindwinnaar. "Als ik terugdenk aan de Vuelta van vorig jaar, dan was hij goed in de ritten met steile beklimmingen, zoals de Col de la Loze op het einde van de Tour. Dat moet hem ook goed liggen. We gaan afwachten, maar hij lijkt heel goed in conditie te zijn."

  Ik heb geprobeerd om Pogacar in te tomen, om zo de Tour als outsider te kunnen blijven rijden.

  Allan Peiper

  Pogacar: "De lastigste ritten moeten nog komen"

  Carl Berteele kon net voor de start van de negende rit ook even Tadej Pogacar zelf interviewen. "Ik voelde me goed en daarom viel ik aan", zegt het Sloveense talent. "Ik moest tijd terugpakken als ik kon."

   

  En Pogacar gelooft nog altijd in de eindzege in Parijs. "Natuurlijk, alles staat nog dicht bij elkaar. Er kan nog zoveel gebeuren in de Tour, de lastigste ritten moeten nog komen."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdBrest - Landerneau197,8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2wegwedstrijdPerros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183,5 kmvan der Poelvan der Poel
  3wegwedstrijdLorient - Pontivy182,9 kmMerliervan der Poel
  4wegwedstrijdRedon - Fougères150,4 kmCavendishvan der Poel
  5individuele tijdritChangé - Laval27,2 kmPogacarvan der Poel
  6wegwedstrijdTours - Châteauroux160,6 kmCavendishvan der Poel
  7wegwedstrijd