Thibaut Pinot valt door de mand in Pyreneeën: "Keerpunt in mijn carrière"

  Thibaut Pinot in moeilijkheden op de Port de Balès.

  Thibaut Pinot moet zijn droom om de Tour de France te winnen opnieuw met een jaar uitstellen. De kopman van Groupama-FDJ moest lossen op de eerste stroken van de Port de Balès. Hij had last van zijn rug en reageerde na de rit bijzonder teleurgesteld. "Ik wil me excuseren bij iedereen."

  De eerste etappe in de Pyreneeën heeft meteen een groot slachtoffer bij de favorieten geëist. Voor Thibaut Pinot ging het op de eerste steile stroken van de Port de Balès meteen te snel. De Franse hoop moest lossen.

   

  Pinot had na de Dauphiné last van zijn rug en viel in de openingsetappe in Nice ook zwaar op 3 kilometer van de finish. Tijdens de beklimming van de Port de Balès probeerde de Fransman af en toe zijn rug te ontspannen. De kopman van Groupama-FDJ werd opgewacht door zijn ploegmaats voor een lange lijdensweg richting Loudenvielle.

   

  "Mijn rug doet echt veel pijn", vertelde hij op France 2. "Ik heb geen kracht en kan niet ronddraaien. Het is zo." Maar de Fransman stapt niet uit de Tour. "Ik heb wel gedacht aan afstappen, maar ik ben er nog. Het was een moeilijke dag. Ik wil me excuseren bij iedereen, bij de ploeg en bij mijn supporters. Dit is een grote teleurstelling."

   

  De aftocht smaakte echt bijzonder zuur. "Dit is een keerpunt in mijn carrière. Deze koers heeft me al te veel teleurstellingen bezorgd. Ik wil weer plezier hebben op de fiets en koersen winnen." Zien we hem dan niet meer terug in de Ronde van Frankrijk? "Dat weet ik nog niet. Maar goed, deze Tour gaat door. Het team is sterk dus ik hoop dat de jongens voor etappezeges gaan. Ze verdienen dat."

  Niet het enige slechte nieuws voor Groupama-FDJ

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar