• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thibaut Pinot valt door de mand in Pyreneeën: "Keerpunt in mijn carrière"

  Thibaut Pinot in moeilijkheden op de Port de Balès.

  Thibaut Pinot moet zijn droom om de Tour de France te winnen opnieuw met een jaar uitstellen. De kopman van Groupama-FDJ moest lossen op de eerste stroken van de Port de Balès. Hij had last van zijn rug en reageerde na de rit bijzonder teleurgesteld. "Ik wil me excuseren bij iedereen."

  De eerste etappe in de Pyreneeën heeft meteen een groot slachtoffer bij de favorieten geëist. Voor Thibaut Pinot ging het op de eerste steile stroken van de Port de Balès meteen te snel. De Franse hoop moest lossen.

   

  Pinot had na de Dauphiné last van zijn rug en viel in de openingsetappe in Nice ook zwaar op 3 kilometer van de finish. Tijdens de beklimming van de Port de Balès probeerde de Fransman af en toe zijn rug te ontspannen. De kopman van Groupama-FDJ werd opgewacht door zijn ploegmaats voor een lange lijdensweg richting Loudenvielle.

   

  "Mijn rug doet echt veel pijn", vertelde hij op France 2. "Ik heb geen kracht en kan niet ronddraaien. Het is zo." Maar de Fransman stapt niet uit de Tour. "Ik heb wel gedacht aan afstappen, maar ik ben er nog. Het was een moeilijke dag. Ik wil me excuseren bij iedereen, bij de ploeg en bij mijn supporters. Dit is een grote teleurstelling."

   

  De aftocht smaakte echt bijzonder zuur. "Dit is een keerpunt in mijn carrière. Deze koers heeft me al te veel teleurstellingen bezorgd. Ik wil weer plezier hebben op de fiets en koersen winnen." Zien we hem dan niet meer terug in de Ronde van Frankrijk? "Dat weet ik nog niet. Maar goed, deze Tour gaat door. Het team is sterk dus ik hoop dat de jongens voor etappezeges gaan. Ze verdienen dat."

  Niet het enige slechte nieuws voor Groupama-FDJ

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar