VIDEO: Ploegmaat Tom Boonen schuift weg en springt net op tijd uit auto

  Sam Dejonghe stelt het goed, zijn auto niet.

  De Belcar-wedstrijd op het circuit van Assen in Nederland is op een tegenvaller uitgedraaid voor het team van Tom Boonen. Ploegmaat Sam Dejonghe gleed als leider van het circuit. Gelukkig sprong hij net op tijd uit zijn Norma, want enkele seconden later vloog een BMW op de auto in.

  De tweede Belcar-manche van het seizoen was prima begonnen voor het Deldiche Racing-team van Tom Boonen en Sam Dejonghe. Het duo zette de beste chrono neer in de kwalificaties en mocht de korte wedstrijd van vandaag op de pole beginnen.

   

  Daarin liep het fout. Dejonghe leidde comfortabel met een halve minuut voorsprong toen het weer begon te regenen en hij net voor de pitlane in de banden schoof. 

   

  "Erg jammer", reageerde de 29-jarige autocoureur die nog op tijd wegsprong om de aanstormende BMW van Tom Werckx te ontwijken. Hij reed vol op de Norma van Dejonghe-Boonen in.

  VIDEO: De schuivers van Sam Dejonghe en Tom Werckx

  VIDEO: De crash vanuit de auto van Sam Dejonghe

  bron beelden: Deldiche Racing

   

  Sam Dejonghe en Tom Werckx waren lang niet de enigen die crashten in Assen. Ook Longin, Derdaele, Joosen en Magnus vlogen van het circuit.

   

  Het duo Tim Verbergt-Tomas Piessens won uiteindelijk de tweede race van het Belcar-seizoen. Morgenavond staat in Assen de derde manche op het programma: een wedstrijd van 2 uur.