Strijdvaardige Gilbert: "Pijn is een ding, vastberadenheid iets anders"

Wie twijfelde of Philippe Gilbert op zijn 38e nog taai genoeg is om te revalideren na zijn val in de Tour, kan alle twijfel bannen. Gilbert postte zaterdag een filmpje vanop de Col d'Eze en zijn boodschap was duidelijk. "De motivatie (om terug te keren) is er."

Philippe Gilbert kwam ten val in de straten van Nice tijdens de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk. Hij liep daarbij een breukje op in de linkerknie.

 

Exact een week later zat Gilbert al opnieuw op de fiets. "Ik ben blij hier op de Col d'Èze te zijn", vertelt Gilbert. "Ik moet toegeven dat dit niet de eenvoudigste beklimming is. Ik denk dat de pijn één ding is, maar de vastberadenheid iets anders."

 

"De motivatie is er, ik hoop snel terug in competitie aan te treden. Ik trok er voor het eerst op uit met de fiets, een uur en een kwartier. Ik ben hier trots op en dit is slechts een begin."