Triatleet Jelle Geens strandt op 5 seconden van WK-podium

  Jelle Geens (archieffoto) finisht op amper 10 seconden van de winnaar.

  Jelle Geens heeft een knappe prestatie neergezet op het wereldkampioenschap in Hamburg. Het scheelde niks of de 27-jarige triatleet stond met een medaille te blinken. De wereldtitel ging opnieuw naar de Fransman Vincent Luis (28).

  Jelle Geens kwam als 26e uit het water in de Duitse havenstad en mocht zich opmaken voor een inhaalrace. Tijdens het fietsen verliep alles naar wens. In een grote achtervolgingsgroep hield hij de 8 leiders binnen schot: titelverdediger Vincent Luis en de andere koplopers reden slechts 20 seconden voor hen uit.

   

  Na een snelle wissel kaapte Geens nog wat seconden weg. Op zijn loopschoenen raapte hij de ene tegenstander na de andere op, enkel de top 3 kreeg hij net niet te pakken. Geens finishte op amper 10 seconden van winnaar Luis, goed voor de 4e plaats.

   

  Erwin Vanderplancke, ingevallen voor de geblesseerde Marten Van Riel, finishte als 53e op 3'30".

  Uitslag WK triatlon 2020 (m)

  1. Vincent Luis (Fra) - in 49'13"
  2. Vasco Vilaca (Por) - op 2"
  3. Léo Bergère (Fra) - 5"
  4. Jelle Geens - 10"

   

  afstanden: 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen

  Bij de vrouwen heeft de Britse triatlete Georgia Taylor-Brown de wereldtitel op de korte afstand veroverd. Valérie Barthélémy eindigde op de 20e plaats (op bijna 2 minuten van de laureate), Claire Michel werd 33e (op 2'30" van Taylor-Brown).

  Tweets over de wedstrijd: