• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ben Hermans: "Ik voelde me zeker dat ik in top 3 zou eindigen"

  Ben Hermans baalde met de zesde plaats in Loudenvielle.

  Ben Hermans sloop vandaag mee in de vroege vlucht en wou een gooi doen naar de ritzege, maar op de Port de Balès moest hij passen. "Gisteren kon ik bijna niets eten en daar betaal ik wellicht de prijs voor", zegt Hermans.

  Ben Hermans eindigde uiteindelijk als zesde in Loudenvielle, maar onze landgenoot had op meer gehoopt. "Ik baal een beetje", zei hij aan de finish tegen Renaat Schotte.

   

  "Ik was heel blij dat ik in zo'n mooie vlucht zat en dat we zo veel minuten voorsprong kregen. Ik voelde me zeker dat ik in de top 3 zou eindigen en misschien kans zou maken om te winnen. Maar opeens had ik een leeg gevoel en ging het niet meer."

   

  Op de Port de Balès spatte de kopgroep uit elkaar. "Ik ben iemand die in mijn ritme moet komen en dan kan ik sneller en sneller rijden naar het einde van de klim toe."

   

  "Zakarin ging meteen hard en ze vielen wel stil, maar ik was ook over mijn limiet gegaan. Ik had niet mijn beste benen en dat betaal je cash in de Tour. Op de Peyresourde was het overleven en het peloton voorblijven."

  Gisteren kon ik bijna niets eten en ik denk dat ik daar de prijs voor betaald heb. Ik was de eerste uren goed en daarna leeg. 

  Ben Hermans

  "Wellicht had ik niet genoeg energie voor deze rit"

  Ben Hermans viel in de openingsetappe van de Tour in Nice, zat dat nog in de kleren? "Ik denk dat die val bijna vergeten is, maar ik heb last van darm- en maagproblemen."

   

  "Gisteren kon ik bijna niets eten en ik denk dat ik daar de prijs voor betaald heb. Ik was de eerste uren goed en daarna leeg. Wellicht heb ik niet genoeg energie opgenomen om deze rit tot een goed einde te brengen."

   

  Hermans hield in een sprintje Quentin Pacher af voor de zesde plaats. "Hij begon een beetje belachelijk te doen en wou mij kloppen. Terwijl ik toch het meeste kopwerk had gedaan. Beetje dom, maar ik eindig toch voor hem."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar