Waar zijn sprinters Greipel en Viviani? "Het gaat waanzinnig slecht"

  Elia Viviani was vorig jaar nog een van de toonaangevende figuren in de Toursprints, nu raakte hij nog niet verder dan een 6e plaats. Ook André Greipel zit in hetzelfde zinkende schuitje. Toch hopen ze allebei nog op een ommekeer.

  André Greipel was al goed voor 11 ritzeges in de Tour de France, maar nu komt de kloeke Duitser er niet meer aan te pas. Nog geen enkele keer kon hij zijn sprint rijden. "Het is waanzinnig slecht", geeft hij onomwonden toe.

   

  "Ik ben op dag 1 gevallen en sindsdien gaat het lastig, maar ik dacht dat ik er stilaan van hersteld was. Maar gisteren ging het toch weer slecht. Mijn knie is in orde, maar mijn lichaam reageert raar. Het is lastig om in de Tour te herstellen."

   

  "Hopelijk is er vandaag beterschap. Als ik in de finale nog bij ben, ga ik het zeker proberen. Uiteraard wil ik doorgaan tot Parijs. Daarvoor ben ik hier."

  Viviani: "Het is een lastige Tour"

  Elia Viviani boekte vorig jaar een knappe ritzege in de Tour en sprokkelde daarnaast ook heel wat ereplaatsen. Maar bij zijn nieuwe ploeg Cofidis loopt het voor geen meter.

   

  "Als je naar mijn resultaten kijkt, is het inderdaad een lastige Tour. Dit is de zwaarste koers ter wereld: als je geen 110% bent en niet alles zit mee, kun je niet winnen."

   

  "Ik zie de sprint nu vanuit een ander standpunt dan vorig jaar. Ik mag niet klagen over mijn lead-out, maar Deceuninck-Quick Step (zijn ex-ploeg) heeft wel de sterkste trein en ook Sunweb levert mooi werk. Wij zijn inderdaad misschien niet de sterkste trein, dat is misschien een excuus."

   

  "Maar met goeie benen kan ik wel winnen. Ik voel me elke dag beter en de motivatie is er nog. Ik moet gewoon eens mijn dagje vinden. De Tour is niet voorbij tot Parijs."