Thibaut Courtois verlaat Rode Duivels en keert terug naar Real Madrid

  Simon Mignolet staat achter Thibaut Courtois klaar om zijn plaats in het doel in te nemen.

  Thibaut Courtois is niet meegereisd met de Rode Duivels naar Denemarken. Op verzoek van Real Madrid is hij teruggekeerd naar Spanje. Hij zal er ook volgende week niet bij zijn voor het duel tegen IJsland. "Het gaat niet om een medische reden", benadrukt de KBVB.

  De Belgische bond (KBVB) houdt het in een tweet op een korte mededeling. "Thibaut Courtois is vrijgesteld van zijn internationale verplichtingen", klinkt het. "Hij keert terug naar zijn club Real Madrid."

   

  De voorbije dagen circuleerde het gerucht dat Courtois positief zou hebben getest op het coronavirus. De KBVB ontkende die berichten wel. Gisteren tekende de nummer 1 van de Belgen nog gewoon present op training. "Het gaat niet om een medische reden", voegde de bond er vanmiddag nog aan toe.

   

  De Rode Duivels werken in deze eerste internationale break van het nieuwe seizoen duels in Denemarken (morgen in Kopenhagen) en thuis tegen IJsland (dinsdag in Brussel) af op de eerste 2 speeldagen in de Nations League.

   

  De troepen van bondscoach Roberto Martinez pikken zo de draad weer op, na bijna 10 maanden zonder interlands wegens de coronacrisis.