Welles-nietesspel tussen de Messi-clan en La Liga: "Clausule is (niet) geldig"

  Speelt Messi ook volgend seizoen voor FC Barcelona?

  Lionel Messi heeft bij monde van zijn vader Jorge gereageerd op de claim van Barcelona (en La Liga) dat de afkoopsom van 700 miljoen euro in het contract van Messi geldig is. "We weten niet welk contract precies is geanalyseerd", klinkt het in het Argentijnse kamp. "Het is een duidelijke fout." De tegenzet van La Liga volgde meteen: "De clausule is wel geldig."

  Dat Messi Barça graag (gratis) wil verlaten is ondertussen wereldnieuws geworden. FC Barcelona en La Liga houden vast aan de afkoopsom van 700 miljoen euro die moet betaald worden wil iemand Messi overnemen. 

   

  In het kamp van Messi vallen ze uit de lucht. Vandaag stuurden ze een brief naar La Liga en Barcelona met daarin hun standpunt. "We weten niet welk contract precies is geanalyseerd en op basis waarvan de conclusie is getrokken dat de clausule nog altijd geldig is", lezen we.

   

  "Het is een duidelijke fout van jullie kant. We verwijzen naar de clausule 8.2.3.6 in het contract tussen speler en club, waarin letterlijk gezegd wordt: "Deze schadevergoeding wordt niet toegepast wanneer de eenzijdige beëindiging van het contract door de speler ingaat na het beëindigen van het sportieve seizoen 2019/20."

   

  In het statement laat Messi wel niet weten of hij al dan niet bij de club wil blijven. Wellicht komt daarover later vandaag meer duidelijkheid.

  La Liga blijft bij standpunt: "Clausule is nog steeds geldig"

  Het antwoord van La Liga liet niet lang op zich wachten. "De clausule in het contract van Messi is nog steeds geldig", klinkt het.

   

  To be continued...